Αρχαιοελληνική Σαλάτα με πλιγούρι και ρόδι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σαλάτα superfood…από τους αρχαίους Έλληνες, που ήξεραν να τρώνε υγιεινά και νόστιμα. Μια γευστική δημιουργία που γίνεται πολύ εύκολα.

Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» μας  ετοίμασε τη σαλάτα δίπλα στο θέατρο της Αρχαίας Δωδώνης … Εμπειρία.

Το περίφημο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος μουλιάσματος 3 ώρες / Εύκολη

Αρχαιοελληνική Σαλάτα με πλιγούρι και ρόδι

Υλικά για 4 άτομα

1 φλιτζάνι πλιγούρι

2 φλιτζάνια νερό

1 ρόδι ώριμο

1 κ. σ. καρύδια

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1/8 ματσάκι άνηθο

70 γρ. τυρί φέτα

Για το dressing ροδιού 

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κ. σ. πετιμέζι

2 κ. σ χυμό ροδιού

αλάτι χοντρό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Χυμός ροδιού

Τρόπος Παρασκευής

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, με το νερό, να μουλιάσει για 3 ώρες τουλάχιστον. Στραγγίζουμε καλά.

Κόβουμε το ρόδι στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους από το μισό ενώ παίρνουμε το χυμό από το υπόλοιπο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε.

Στο γουδί σπάμε τα καρύδια.

Προσθέτουμε στο πλιγούρι τους σπόρους από το ρόδι, τα καρύδια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το dressing ροδιού.

Βάζουμε όλα τα υλικά του σε ένα μπολ και ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε στο πλιγούρι το dressing και ανακατεύουμε.

Ξαναδοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.

Σερβίρουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με καρύδια και ρόδι.

Περιχύνουμε με χυμό ροδιού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !