Μια σαλάτα superfood…από τους αρχαίους Έλληνες, που ήξεραν να τρώνε υγιεινά και νόστιμα. Μια γευστική δημιουργία που γίνεται πολύ εύκολα.
Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» μας ετοίμασε τη σαλάτα δίπλα στο θέατρο της Αρχαίας Δωδώνης … Εμπειρία.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος μουλιάσματος 3 ώρες / Εύκολη
Αρχαιοελληνική Σαλάτα με πλιγούρι και ρόδι
Υλικά για 4 άτομα
1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 φλιτζάνια νερό
1 ρόδι ώριμο
1 κ. σ. καρύδια
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/8 ματσάκι άνηθο
70 γρ. τυρί φέτα
Για το dressing ροδιού
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. πετιμέζι
2 κ. σ χυμό ροδιού
αλάτι χοντρό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φινίρισμα
Χυμός ροδιού
Τρόπος Παρασκευής
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, με το νερό, να μουλιάσει για 3 ώρες τουλάχιστον. Στραγγίζουμε καλά.
Κόβουμε το ρόδι στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους από το μισό ενώ παίρνουμε το χυμό από το υπόλοιπο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε.
Στο γουδί σπάμε τα καρύδια.
Προσθέτουμε στο πλιγούρι τους σπόρους από το ρόδι, τα καρύδια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το dressing ροδιού.
Βάζουμε όλα τα υλικά του σε ένα μπολ και ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε στο πλιγούρι το dressing και ανακατεύουμε.
Ξαναδοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με καρύδια και ρόδι.
Περιχύνουμε με χυμό ροδιού.