Γλυκό κεράσι της Μαριάνθης

Tips

Τα κεράσια είναι στα καλύτερά τους … οι κερασιές φορτωμένες και είμαστε τυχεροί γιατί η Μαριάνθη τα μαζεύει από τα δένδρα του κήπου της και φτιάχνει γλυκό.

Η συνταγή εύκολη και εμείς επιλέγουμε πόση ζάχαρη θα βάλουμε ή άλλο γλυκαντικό.

Εμείς τα απολαύσαμε ατενίζοντας από το ξενοδοχείο της πανοραμικά το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης…

 Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος αναμονής 8 ώρες/ Εύκολη

 Γλυκό κεράσι της Μαριάνθης

 Από την Μαριάνθη Μιχέλη, Mirtali Art Hotel, Δωδώνη

 Υλικά για ένα βάζο

1 κιλό κεράσια

3 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική

2 φλιτζάνια νερό

1 κ.σ χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια με προσοχή χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα τους.

Βάζουμε τα κεράσια σε μεγάλη κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνειά τους με τη ζάχαρη.

Τα αφήνουμε μαζί όλο το βράδυ να βγάλουν τους χυμούς τους.

Το επόμενο πρωί ρίχνουμε το νερό και το λεμόνι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακινούμε την κατσαρόλα για να ανακατευτούν ανά διαστήματα.

Δεν χρησιμοποιούμε κουτάλα για να μην χαλάσει το σχήμα τους.

Αν το γλυκό δεν έχει δέσει καλά και το σιρόπι του είναι ακόμα λεπτόρρευστο τότε βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα την επόμενη όμως ημέρα.

Με το γλυκό γεμίζουμε το γυάλινο αποστειρωμένο βάζο, το κλείνουμε καλά και το αναποδογυρίζουμε για κάποιες ώρες.

Το γλυκό διατηρείται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Όταν το ανοίξουμε όμως διατηρείται μόνον στο ψυγείο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !