Γλυκό κεράσι της Μαριάνθης

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα κεράσια είναι στα καλύτερά τους … οι κερασιές φορτωμένες και είμαστε τυχεροί γιατί η Μαριάνθη τα μαζεύει από τα δένδρα του κήπου της και φτιάχνει γλυκό.

Η συνταγή εύκολη και εμείς επιλέγουμε πόση ζάχαρη θα βάλουμε ή άλλο γλυκαντικό.

Εμείς τα απολαύσαμε ατενίζοντας από το ξενοδοχείο της πανοραμικά το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης…

 Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος αναμονής 8 ώρες/ Εύκολη

 Γλυκό κεράσι της Μαριάνθης

 Από την Μαριάνθη Μιχέλη, Mirtali Art Hotel, Δωδώνη

 Υλικά για ένα βάζο

1 κιλό κεράσια

3 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική

2 φλιτζάνια νερό

1 κ.σ χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια με προσοχή χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα τους.

Βάζουμε τα κεράσια σε μεγάλη κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνειά τους με τη ζάχαρη.

Τα αφήνουμε μαζί όλο το βράδυ να βγάλουν τους χυμούς τους.

Το επόμενο πρωί ρίχνουμε το νερό και το λεμόνι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακινούμε την κατσαρόλα για να ανακατευτούν ανά διαστήματα.

Δεν χρησιμοποιούμε κουτάλα για να μην χαλάσει το σχήμα τους.

Αν το γλυκό δεν έχει δέσει καλά και το σιρόπι του είναι ακόμα λεπτόρρευστο τότε βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα την επόμενη όμως ημέρα.

Με το γλυκό γεμίζουμε το γυάλινο αποστειρωμένο βάζο, το κλείνουμε καλά και το αναποδογυρίζουμε για κάποιες ώρες.

Το γλυκό διατηρείται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Όταν το ανοίξουμε όμως διατηρείται μόνον στο ψυγείο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !