Δροσερό τσάι ευεξίας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το καλοκαίρι ο οργανισμός μας ζητά ενυδάτωση… αλλά και ενδυνάμωση. Αυτό το κρύο τσάι βοτανιών είναι ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι και γίνεται πολύ εύκολα. Η λουίζα από τον κήπο της Κατερίνας έχει άρωμα και αυτή τη λεμονάτη και δροσερή γεύση που πολύ μου αρέσει.

Τσάι σιδερίτης και λουίζα αποξηραμένη

Αν θέλετε μπορείτε να συμπληρώσετε ένα κουταλάκι matcha tea και τζίντζερ οπότε τα αντιοξειδωτικά εκτοξεύονται…

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Δροσερό τσάι ευεξίας

Από την Κατερίνα Μιχέλη, Mirtali Art Hotel, Δωδώνη

Υλικά για 1 λίτρο τσάι

1 lt νερό

10 γρ τσάι του βουνού (sideritis)

8 γρ. φύλλα λουίζας

2-3 στρογγυλές φέτες από ένα φρέσκο λεμόνι

1-3 κ.σ. μέλι ή μαύρη ζάχαρη ή οποιοδήποτε γλυκαντικό της αρεσκείας μας.

Tρόπος παρασκευής

Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τις κορφούλες, τα φύλλα και τα κλαράκια των βοτάνων και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10-15 λεπτά.

Η ποσότητα προσαρμόζεται από το είδος του βοτάνου και την ένταση της γεύσης που επιθυμούμε να δώσουμε.

Σουρώνουμε το τσάι και το αφήνουμε να χλιάνει.

Τότε προσθέτουμε το μέλι ή το γλυκαντικό που θέλουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Έπειτα προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και βάζουμε την κανάτα σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Διατηρούμε στο ψυγείο για 4-5 μέρες.

Σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο και μία φέτα λεμόνι.

Δροσερό τσάι σιδερίτη και λουίζα

Μικρά μυστικά

Η ποσότητα και το είδος του γλυκαντικού ποικίλει ανάλογα πόσο γλυκό θέλουμε να είναι.

Η αναλογία των βοτάνων είναι καθαρά θέμα γεύσης. Με βάση το τσάι μπορούμε να προσθέσουμε το βότανο που ταιριάζει στη γεύση μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !