Η  ρεφλεξολογία και τα οφέλη της

Tips

Η Ρεφλεξολογία είναι ένα είδος massage με εφαρμογή διαφορετικών πιέσεων κυρίως στα πέλματα των ποδιών, αλλά και στις παλάμες και κάποιες φορές στα αυτιά.

Έτσι διεγείρονται συγκεκριμένα σημεία που συνδέονται με όργανα και νεύρα του σώματος. Υπάρχουν χάρτες των σημείων που καθορίζουν που πρέπει να ασκηθεί πίεση. Άλλωστε πιστεύεται ότι το άγγιγμά τους μπορεί να ενεργοποιεί ή να κινητοποιήσει την ενέργεια που ρέει μέσα στο σώμα και να φθάσει στην περιοχή που χρειάζεται θεραπεία.

Η άσκηση πίεσης προσφέρει  βαθιά χαλάρωση, ανακουφίζει ορισμένες παθήσεις και προλαμβάνει πολλές παθολογικές καταστάσεις.

Η ρεφλεξολογία επιδρά σε όλο το σώμα

Η Ρεφλεξολογία είναι μια τεχνική με τα χέρια και ειδικά με τα δάχτυλα, που εφαρμόζεται από την αρχαιότητα κυρίως στην Κίνα. Πάντα αποτελεί συμπλήρωμα της φυσικής ιατρικής, που είναι γνωστή αιώνες τώρα… Τα αποτελέσματα είναι αισθητά. Αυτός είναι και ο λόγος που η μέθοδος είναι δημοφιλής και κερδίζει συνεχώς νέους φίλους…

Διώχνει το stress

Η ρεφλεξολογία έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική και στο stress. Κατά τη διαδικασία διεγείρονται αντανακλαστικά σημεία που βρίσκονται στα δάχτυλα των ποδιών, αλλά και στην καμάρα και το καθένα αντιστοιχεί σε κάποιο όργανο ή αδένα ή συστοιχία νεύρων.

Συμβάλει στην καρδιαγγειακή λειτουργία

Η επίδραση της ρεφλεξολογίας στο επίπεδο του stress είναι αποδεδειγμένη. Έτσι προφυλάσσουμε τον οργανισμό από τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, αφού συμβάλει στην βελτιστοποίηση της καρδιαγγειακής λειτουργίας.

Ανακουφίζει τις ημικρανίες

Κάνοντας massage και δαχτυλοπιέσεις στη ζώνη που αντιστοιχεί στον εγκέφαλο, διεγείρεται η κυκλοφορία του αίματος και έτσι αποτρέπεται η εμφάνιση ημικρανίας ή πονοκεφάλου, που είναι βασανιστικοί.

Ανακουφίζει από τις παρενέργειες του διαβήτη τύπου 2

Η ρεφλεξολογία βοηθά τους διαβητικούς αφού βελτιώνει την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο νευροπάθειας.

Ο διαβήτης είναι γνωστό ότι περιορίζει τη κυκλοφορία και τη ροή του αίματος στα πόδια και έτσι προκαλούνται προβλήματα με πιο συνηθισμένα τα μουδιάσματα αλλά και τα έλκη.

Βοηθά στη θεραπεία της ιγμορίτιδας και ρινίτιδας

Η ρεφλεξιολογία έχει βελτιώσει αισθητά την αναπνοή σε ανθρώπους που ο αέρας, δυσκολεύεται να περάσει στα ιγμόρεια και όχι μόνον.

Το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείρεται μέσω των δακτυλοπιέσεων σε σημεία που συνδέονται με τους λεμφαδένες του λαιμού, της κεφαλής και του αυχένα.

Βελτιώνει την ποιότητα ζωής χρόνιων πασχόντων

Η Ρεφλεξολογία δεν θεραπεύει αλλά βελτιώνει την ποιότητα ζωής των χρόνιων πασχόντων ασθενώ.

Βελτιώνει την κινητικότητα, την αναπνοή, τους πόνους και την επικοινωνία γενικότερα.

Βοηθά προβλήματα υπογονιμότητας

Η ρεφλεξολογία μπορεί να συμβάλει σε προβλήματα υπογονιμότητας που σχετίζονται με ενδομητρίωση ή άλλες λοιμώξεις.

Στους άνδρες συμβάλει στην καλή λειτουργία του προστάτη, πιέζοντας το σημείο στη βάση του αχίλλειου τένοντα.

Παιδική ρεφλεξολογία

Σε ότι αφορά τα παιδιά υπάρχουν ειδικευμένοι ρεφλεξολόγοι στην παιδιατρική και προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στα φάρμακα που δεν επιτρέπεται να χορηγηθούν λόγω ηλικίας.

Αντενδείξεις

Η ρεφλεξολογία θα πρέπει να αποφεύγεται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Επίσης σε άτομα με θρόμβωση, νεφροπαθείς, υπερτασικούς και διαβητικούς εκτός τύπου 2.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε ρεφλεξολογία μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον προσωπικό σας γιατρό.

Aπό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Προηγούμενο άρθροΔροσερό τσάι ευεξίας
Επόμενο άρθροΚερασόπιτα μούρλια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !