Κερασόπιτα μούρλια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια κερασόπιτα σαν τάρτα είναι το γλυκό της εποχής, αφού τα κεράσια είναι στα καλύτερά τους.

Εμείς αναζητήσαμε από τη Χρυσούλα, που φημίζεται για το πρωινό της, την καλύτερη συνταγή που γίνεται εύκολα.

Για να κερδίσουμε χρόνο μπορούμε να πάρουμε έτοιμη ζύμη έτσι έχετε δύο εναλλακτικές.

Η ζωή είναι ωραία με ένα κομμάτι κερασόπιτα… για απογευματινό και όχι μόνον… 

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά / Εύκολη

Κερασόπιτα μούρλια

Από την Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά για μια ταρτιέρα

Για τη ζύμη

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ αλάτι

2 κ.γ ζάχαρη κρυσταλλική

2 αυγά ολόκληρα

λίγο χλιαρό νερό

Για τη γέμιση  

Μισό κιλό κεράσια χοντρά, χωρις κουκούτσια

3 κ.σ μαρμελάδα κεράσι

2 κ.σ γλυκό κεράσι

3 κ.σ βούτυρο

3κ.σ ζάχαρη

1 κ.γ corn flour

1 φλιτζάνι καφέ χυμό κεράσι

 Για το φινίρισμα

1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Τρόπος παρασκευής

 Ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη το βούτυρο, το νερό και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο.

Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε και πάλι μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός το corn flour και το χυμό σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 7 λεπτά.

Διαλύουμε στο χυμό κεράσι το corn flour  και το προσθέτουμε στο χυμό.

Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.

Βουτυρώνουμε ελαφρά τη ταρτιέρα και στρώνουμε στη βάση τη μισή ζύμη.

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα κεράσια που ετοιμάσαμε .

Στην επιφάνεια στρώνουμε την υπόλοιπη ζύμη και την χαράζουμε .

Ανακατεύουμε ένα αυγό με λίγο νερό και με πινέλο το απλώνουμε στην επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 50 λεπτά.

Βγάζουμε την τάρτα πάνω σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Τη βάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !