Μια κερασόπιτα σαν τάρτα είναι το γλυκό της εποχής, αφού τα κεράσια είναι στα καλύτερά τους.
Εμείς αναζητήσαμε από τη Χρυσούλα, που φημίζεται για το πρωινό της, την καλύτερη συνταγή που γίνεται εύκολα.
Για να κερδίσουμε χρόνο μπορούμε να πάρουμε έτοιμη ζύμη έτσι έχετε δύο εναλλακτικές.
Η ζωή είναι ωραία με ένα κομμάτι κερασόπιτα… για απογευματινό και όχι μόνον…
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά / Εύκολη
Κερασόπιτα μούρλια
Από την Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι
Υλικά για μια ταρτιέρα
Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά ολόκληρα
λίγο χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
Μισό κιλό κεράσια χοντρά, χωρις κουκούτσια
3 κ.σ μαρμελάδα κεράσι
2 κ.σ γλυκό κεράσι
3 κ.σ βούτυρο
3κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ corn flour
1 φλιτζάνι καφέ χυμό κεράσι
Για το φινίρισμα
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Τρόπος παρασκευής
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη το βούτυρο, το νερό και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο.
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε και πάλι μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός το corn flour και το χυμό σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 7 λεπτά.
Διαλύουμε στο χυμό κεράσι το corn flour και το προσθέτουμε στο χυμό.
Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.
Βουτυρώνουμε ελαφρά τη ταρτιέρα και στρώνουμε στη βάση τη μισή ζύμη.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα κεράσια που ετοιμάσαμε .
Στην επιφάνεια στρώνουμε την υπόλοιπη ζύμη και την χαράζουμε .
Ανακατεύουμε ένα αυγό με λίγο νερό και με πινέλο το απλώνουμε στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 50 λεπτά.
Βγάζουμε την τάρτα πάνω σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Τη βάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.