Πώς θα διώξεις την καλοκαιρινή φθορά από τα μαλλιά σου

Tips

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από τον ήλιο, τη θάλασσα και τα συχνά λουσίματα. Για αυτό και τον Σεπτέμβριο απαιτούν έξτρα φροντίδα για να αναδομηθούν.

Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνεις είναι μια επίσκεψη στο κομμωτήριο για να κόψεις τις φθαρμένες άκρες.

Έπειτα, η περιποίηση συνεχίζεται στο σπίτι. Επίλεξε ένα σαμπουάν αναδόμησης και χρησιμοποίησέ το αποκλειστικά. Λούσου με χλιαρό, όχι πολύ ζεστό ούτε κρύο νερό και μετά το ξέβγαλμα  εφάρμοσε μια πλούσια μάσκα θρέψης και αναδόμησης με κερατίνη.

Ξέβγαλε και τύλιξε τα μαλλιά σου με απορροφητική πετσέτα για λίγη ώρα ώστε να τραβήξει την πολλή υγρασία. Μην τα σκουπίσεις και μην τα τρίψεις. Στη συνέχεια, χτένισέ τα και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά. Αν είναι εφικτό απόφυγε το πιστολάκι και το styling για λίγες ημέρες.

Αν θέλεις να περιποιηθείς τα μαλλιά σου με φυσικά υλικά, σου προτείνουμε μια μάσκα που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι και που πραγματικά κάνει θαύματα. Ανάμιξε μισό αβοκάντο, 2 κουταλάκια μέλι, 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και τον κρόκο ενός αυγού. Άπλωσέ το μίγμα στα μαλλιά σου, περίμενε 30 λεπτά και έπειτα λούσου κανονικά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !