Ντιπ με γιαούρτι και πάστα ελιάς

Τα μυστικά των Chef

Ένα νόστιμο και δροσερό ντιπ με δύο ελληνικά υλικά το γιαούρτι και την ελιά. Σερβίρεται σαν καλωσόρισμα για να ξεγελάσει την πείνα μας πριν το γεύμα αλλά και με το απογευματινό απεριτίφ στη βεράντα μας. Μπορείτε να το διανθίσετε με λαχανικά φρέσκα διαφόρων χρωμάτων κομμένα σε μπαστουνάκια και με κριτσινάκια όλων των γεύσεων και χρωμάτων.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 5 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Πολύ εύκολο

Ντιπ με γιαούρτι και πάστα ελιάς

Από τo εστιατόριο Agora, Αθήνα

Υλικά για 4 άτομα

350 – 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. πάστα ελιάς Καλαμών

40 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή λάιμ

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή λάιμ

¼ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

1 κ.σ. ούζο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, την πάστα ελιάς Καλαμών, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλάτι και στο τέλος ραντίζουμε με λίγο ούζο.

Ανακατεύουμε και πάλι και βάζουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με λαχανικά κομμένα ζουλιέν, κριτσινάκια ή νάτσος ή αραβικές πιτούλες ψημένες.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε να είναι ακόμα πιο όμορφο σε εμφάνιση το ντίπ μας το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και έτσι του δίνουμε διάφορα σχήματα…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !