Πως θα αντιμετωπίσουμε «το πέσιμο» των βλεφάρων;

Τα μυστικά των Chef

Η αλήθεια είναι ότι η κούραση και η ηλικία καταγράφονται στα βλέφαρα που «πέφτουν». Έτσι το βλέμμα χάνει τη λάμψη του και φαίνεται κάπως θλιμμένο ή κουρασμένο…

Τι κάνουμε ;

Γυμναστική ή face massage

H γυμναστική είναι ότι πιο ανώδυνο και εύκολο για να δώσουμε έναν τόνο ζωηράδας και λάμψης στο βλέμμα μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων που «σιδερώνουν» το δέρμα, όπως γλαφυρά περιγράφουν οι ειδικοί.

Η κυρίως άσκηση που μπορεί να κάνετε μόνες σας είναι πολύ απλή. Το set επαναλαμβάνεται 10 φορές  και θα πρέπει να γίνεται  μια ή δύο φορές την ημέρα.

Κρατάμε τα μάτια μας ανοιχτά και σηκώνουμε το κινητό μέρος του βλεφάρου προς το μέτωπο με τα δάχτυλά μας, κυρίως με τον δείχτη.

Υπάρχουν και πολλές ασκήσεις που μπορούν να γίνουν από ειδικό του face massage.

Αλλάξτε τη γραμμή των φρυδιών σας

Θα πρέπει άμεσα να κλείσουμε ένα ραντεβού με την αισθητικό μας για να δώσει μια καινούργια γραμμή στα φρύδια μας. Το style των φρυδιών είναι βασικό για να «ανοίξει» το μάτι.

Θυμηθείτε ότι τα παχιά φρύδια ή αυτά που δεν έχουν ένα οριοθετημένο σχήμα δίνουν κουρασμένη όψη στο πρόσωπό μας.

Αναθεωρείστε το maquillage σας

Σίγουρα η αισθητικός μας θα μπορεί βελτιώνοντας το maquillage σας να απαλύνει το πρόβλημα των πεσμένων βλεφάρων.

Μια φωτεινή λαμπερή σκιά που θα απλώσουμε, σε όλο το σταθερό και κινητό βλέφαρο σίγουρα βοηθά. Επίσης μια σκιά ματιών στην ίδια απόχρωση, αλλά έναν τόνο πιο σκούρα που θα βάλουμε στην εξωτερική γωνία του κινητού βλέφαρου, απλώνοντάς έτσι ώστε να αποφύγουμε κάποια οριοθέτηση σίγουρα βοηθά.

Lifting serum ματιών

H σύγχρονη κοσμετολογία προσφέρει στην αγορά προϊόντα που επιβραδύνουν το πέσιμο των βλεφάρων.

Ακολουθώντας μια θεραπεία που θα μας δώσει ο δερματολόγος σας χρησιμοποιώντας ένα Lifting serum ματιών με ενεργά συστατικά κάθε πρωί και το βράδυ πριν κοιμηθούμε, βοηθά ώστε το βλέμμα να είναι πιο ζωηρό και λαμπερό. Σημαντικό είναι οι θεραπείες να γίνονται καθημερινά και να μην τις ξεχνάμε ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα.

Επίσης μια κρέμα ματιών που θα χρησιμοποιούμε καθημερινά  θα μπορέσει να διεγείρει την μικροκυκλοφορία του αίματος και θα προάγει τον τόνο των ιστών του δέρματος.

Ενέσεις υαλουρονικού οξέος

Μετά από επίσκεψη στον δερματολόγο ή τον πλαστικό χειρουργό μπορούμε να ενημερωθούμε έγκυρα εαν οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος θα βοηθήσουν στην περίπτωσή μας.

Συνήθως βοηθούν αφού ενδυναμώνονται οι μύες του μετώπου οπότε τα βλέφαρα ανασηκώνονται φυσικά.

Επέμβαση βλεφαροπλαστικής

Το αποτέλεσμα μετά από την επέμβαση θα είναι ορατό, μόλις εξαλειφθούν τα πρηξίματα λίγες μέρες μετά την επέμβαση.

Έτσι θα έχουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι πολύ πιο δαπανηρό και δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που φοβούνται τα χειρουργεία. Επίσης υπάρχουν ίσως κάποιοι κίνδυνοι όπως σε κάθε χειρουργείο, αν και αποτελούν εξαίρεση θα πρέπει να συζητηθούν με τους ειδικούς.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !