Ψάρι στιφάδο γιορτινό

Tips

Μια απολαυστική γευστική δημιουργία που αιχμαλωτίζει τα αρώματα της θάλασσας και του καλοκαιριού. Η καλύτερη επιλογή για να γιορτάσουμε την επιστροφή από τις διακοπές και την καινούργια σχολική χρονιά.

Η νοστιμιά, τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά για ενδυνάμωση του οργανισμού ξεχειλίζουν …

Xρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Εύκολο

Ψάρι στιφάδο γιορτινό

από τον ταλαντούχο chef Γιάννη Κουρμπέλη, εστιατόριο Ρήγας, Παράλιο Άστρος

Υλικά για 4 άτομα

2 κιλά ψάρι φιλεταρισμένο ( ροφό, στύρα, σφυρίδα ή τσιπούρα)

Ο Γιάννης Κουρμπέλης

2 κιλά κρεμμύδια στιφάδου

4 κρεμμύδια μεγάλα κόκκινα, κομμένα στα τέσσερα

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

10 κόκκους πιπέρι μαύρο

4 φύλλα δάφνης

1 σφηνάκι ξύδι

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ρίγανη

2 κόκκους μπαχάρι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

5 ντομάτες φρέσκιες,

Μισό ποτήρι λευκό κρασί

χυμό από ένα λεμόνι


Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο, όλα τα κρεμμύδια, τη δάφνη, το πιπέρι και το μπαχάρι.

Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά.

Ρίχνουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

«Σβήνουμε» με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα.

Μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 10 λεπτά ακόμα.

Σε μία πιατέλα βάζουμε τα φιλεταρισμένα ψάρια, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λεμονοχυμό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Σε ταψί βάζουμε τα κρεμμύδια και όλα τα υλικά και στην επιφάνειά τους τα ψάρια.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο  φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά, για να πάρει χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο ρίχνουμε λίγο ξύδι, τη ρίγανη, την πάπρικα και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !