Πώς δεν θα γαριάσουν τα λευκά

Tips

Το γάριασμα είναι το γκριζάρισμα των λευκών ρούχων, τα οποία σταδιακά χάνουν το λαμπερό λευκό τους. Γάριασμα ωστόσο μπορεί να παρατηρηθεί και στα ανοιχτόχρωμα ρούχα (παλ, ροζ, γαλάζια, φυστικί κ.α.) που σιγά σιγά χάνουν τη ζωντάνια των χρωμάτων τους. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά την πλύση μεταφέρεται μέσω του νερού χρώμα από τα πιο σκούρα ρούχα στα λευκά και τα ανοιχτόχρωμα.

Τί μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε;

Πλένουμε τα λευκά μόνα τους ακόμα και αν είναι λίγα. Αν δεν μπορείς να μαζέψεις σε εύλογο χρονικό διάστημα πολλά λευκά ώστε να γεμίσει ο κάδος του πλυντηρίου, προσπάθησε και πάλι να μην τα ανακατέψεις με άλλα ρούχα, έστω και ανοιχτόχρωμα, αλλά να τα πλύνεις μόνα τους.

Χρησιμοποιούμε λευκαντικό σε κάθε πλύση. Τα σύγχρονα λευκαντικά διατηρούν τη λάμψη των λευκών ρούχων χωρίς να φθείρουν τις ίνες.

Πλένουμε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα στο ειδικό πρόγραμμα του πλυντηρίου, προσθέτοντας ειδικό ενισχυτικό πλύσης για τα χρωματιστά.

Χρησιμοποιούμε χρωμοπαγίδα. Για να αποφύγουμε τη μεταφορά χρώματος από το ένα ρούχο στο άλλο μέσω του νερού, χρησιμοποιούμε χρωμοπαγίδα, που έχει την ιδιότητα να φυλακίζει τα χρώματα διατηρώντας το νερό διάφανο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !