Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται εύκολα. Μπορούμε να το παρουσιάσουμε σε οικογενειακά τραπέζια ή ακόμα και σε πάρτι ή στο πικ νικ. Το ετοιμάζουμε ακόμα και την προηγούμενη ημέρα και είναι ακόμα πιο νόστιμο…
Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 45 λεπτά / Εύκολο
Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και απίθανη μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
2 κομμάτια ψαρονέφρι, ανοιγμένα στη μέση
6 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φετούλες
120γρ. κεφαλογραβιέρα, σε στικς
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon με μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Για μεγαλύτερη ευκολία ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει το κάθε ψαρονέφρι στη μέση σαν βιβλίο.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, μπόλικο πιπέρι και κάνουμε ένα μασάζ να πάει παντού και να απορροφηθεί. Η ποικιλία πιπεριών ταιριάζει αρμονικά και αναδεικνύει τη γεύση.
Στην συνέχεια αλείφουμε το κάθε κομμάτι κρέατος με μουστάρδα.
Όπως έχουμε ανοίξει το κρέας το «γεμίζουμε» με φετούλες σκόρδου, την κεφαλογραβιέρα και ελάχιστο βούτυρο.
Κλείνουμε το ψαρονέφρι και το τυλίγουμε σφιχτά με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε τα δύο πακετάκια με το ψαρονέφρι σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 100ο C και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά.
Το καταλαβαίνουμε ότι έχει ψηθεί καλά μέχρι μέσα από τη μυρωδιά του σκόρδου.
Μπορούμε να δοκιμάσουμε το κρέας και αν χρειαστεί το ψήνουμε ακόμα λίγο.
Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε με ριζότο ή με πουρέ πατάτας ή λαχανικών.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε βάζουμε και λεπτά στικ καρότου ή πιπεριάς ή σέλινου.
Μπορούμε να δέσουμε το ψαρονέφρι και με σπάγκο μαγειρικής.