Τί πρέπει να περιέχει η τσάντα της νέας μαμάς;

Tips

Η νέα μαμά έχει τόσα πολλά να κάνει, φροντίζοντας το νεογέννητο μωράκι της. Όμως, μέσα σε αυτό το απαιτητικό ταξίδι της μητρότητας, μια από τις πρώτες προτεραιότητες είναι η προετοιμασία της τσάντας για το μωρό η οποία πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα είδη για τη φροντίδα του, αλλά και για την άνεση και την ευκολία της νέας μαμάς.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα


Για την αλλαγή πάνας
: Μια από τις πιο σημαντικές ανάγκες κατά την έξοδο με το μωρό είναι η αλλαγή πάνας. Έχοντας πάντα αρκετές πάνες, υγρά μαντηλάκια και κρέμα πρόληψης του συγκάματος στην τσάντα, εξασφαλίζετε ότι είστε έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας και ένα σελτεδάκι για να ξαπλώσετε πάνω του το μωρό κατά την αλλαγή.

Φάρμακα και προϊόντα ασφαλείας: Προετοιμάστε ένα μικρό κιτ πρώτων βοηθειών με βασικά φάρμακα για ενδεχόμενες ανάγκες όπως παυσίπονα, αντιισταμινικά και προϊόντα για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων από έντομα ή των μικροτραυμάτων.

Φαγητό και νερό για το μωρό: Αναλόγως με την ηλικία του μωρού, φροντίστε να έχετε μαζί σας τροφή και νερό για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του. Αν δεν θηλάζετε, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα θερμός με βρασμένο και ζεστό νερό, μπιμπερό και μερικές έτοιμες δόσεις γάλακτος σε σκόνη. Αν το μωρό σας τρώει στερεά τροφή, τοποθετήστε την σε ένα θερμός ειδικό για φαγητό για να διατηρηθεί στην ιδανική θερμοκρασία μέχρι να το ταΐσετε. Πάρτε μαζί σας αρκετό νερό σε μπιμπερό ή σε ειδικό κύπελλο  και μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας σαλιάρες φαγητού για να μην λερωθεί.

Αλλαγή ρούχων: Είναι σημαντικό να έχετε μαζί τουλάχιστον 2 αλλαξιές ρούχων για το μωρό σας, ειδικά αν πρόκειται για ένα μικρό μωρό που μπορεί να κάνει γουλίτσες ή αναγωγές..

Αξεσουάρ για την άνεση του μωρού: Ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού σας, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μαζί σας αξεσουάρ όπως πιπίλες, αντηλιακό, μασητικά, παιχνιδάκια κ.α..

Τα προσωπικά σας αντικείμενα: Μην ξεχνάτε να συμπεριλάβετε και τα προσωπικά σας αντικείμενα στην τσάντα, όπως κινητό τηλέφωνο, πορτοφόλι, κλειδιά κλπ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !