Ψαροσαλάτα Τreska

Tips

Η Treska είναι η νόστιμη εμβληματική ψαροσαλάτα της σλοβάκικης κουζίνας. Τreska είναι ο βακαλάος και ο συνδυασμός είναι υπέροχος. Η ψαροσαλάτα δηλώνει παρούσα σε κάθε γιορτή της Σλοβακίας και όχι μόνον.

Eμείς τη δοκιμάσαμε με μπλινίς, τις μικρές βουτυρένιες τηγανίτες στο απίθανο Thermae Palace, το κέντρο αναζωογόνησης στην Σλοβακία.

Το ξενοδοχείο στο Piestany

Εσείς μπορείτε να τη φτιάξετε σε μέρα γιορτής, γιατί ο χρόνος περνά σαν νερό…

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 24 ώρες / Πολύ εύκολη

Ψαροσαλάτα Τreska

Από το ξενοδοχείο Thermae Palace, Piestany, Σλοβακία 

Υλικά για 8 άτομα

2 κιλά φιλέτο μπακαλιάρου, χωρίς κόκαλα

300-350 ml μαγιονέζα

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

1 φλιτζάνι ξύδι

2 καρότα

3-4 κ.σ. μουστάρδα απαλή

6 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι ολόκληρο και τριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε το ζωμό ξυδιού.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3 λίτρα νερό, το ξύδι, κόκκους μαύρου πιπεριού, τη δάφνη, αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ψάρι και αφήνουνε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το ψάρι και το βάζουμε σε σαλατιέρα να κρυώσει.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ξεψαχνίζουμε το ψάρι σε πολύ μικρά κομμάτια και τα σπάμε με πιρούνι ή μπορούμε να το χτυπήσουμε για λίγο τα φιλέτα στο μπλέντερ, χωρίς να γίνουν αλοιφή. Κάνουμε όπως μας βολεύει.

Βάζουμε το ψάρι σε μεγάλη σαλατιέρα.

Τρίβουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια.

Στη σαλατιέρα προσθέτουμε τη μαγιονέζα, 2 κουταλιές από το ξύδι της κατσαρόλας, τη μουστάρδα, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το μαύρο πιπέρι και αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε τη σαλατιέρα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα.

Αν θέλουμε μπορούμε να την βάλουμε και σε φόρμα ψαριού και να ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Σερβίρετε με φετούλες από μίνι μπαγκέτες ή πιτούλες.

Μικρά μυστικά

Για ακόμα πιο ανεβαστική γεύση προσθέτουμε και κάπαρη ή αγγουράκι τουρσί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !