Ψωμί με αλεύρι αμυγδάλου

Tips

Τα σπιτικά ψωμάκια αρέσουν πολύ και η γιατρός φίλη μας Βάσω Κατσαρού μας δίνει συνταγές, για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, τρώγοντας πιο υγιεινά. Η ίδια πειραματίζεται στην κουζίνα της και εμείς οι φίλοι της επωφελούμαστε…

Η πρωτότυπη συνταγή δική σας.

 Χρόνος παρασκευής  1 ώρα και 10 λεπτά / Πολύ εύκολο

 Ψωμί με αλεύρι αμυγδάλου

 Από τη Βάσω Κατσαρού, γιατρό και ευρηματική μαγείρισσα

 Υλικά για 4 άτομα  

3 κούπες αλεύρι αμυγδάλου

3 αυγά

2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

¼ κ.γ. αλάτι θαλασσινό

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1/4 κούπας νερό

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150οC.

Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε  το αλεύρι αμυγδάλου ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τους 3 κρόκους αυγών.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρά και αμέσως μετά ενσωματώνουμε την μαρέγκα με τη μαρίζ και αργές κινήσεις ώστε να αναδιπλώνονται τα υλικά.

Με ένα πινέλο περνάμε με ελαιόλαδο τη φόρμα καλά και ρίχνουμε τη ζύμη.

Το ψωμί επιλέξαμε να το ψήσουμε σε φόρμα με δύο υποδοχές για να πάρει ωραίο σχήμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 1 ώρα σε αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου.

Μικρά μυστικά

Οι διπλές φόρμες είναι trendy γιατί μπορείς να κόψεις το ψωμί και δίπλα να βάλουμε ντοματούλες και πιπεριές σε κύβους, σολομό ψιλοκομμένο, αυγά, κάπαρη ώστε να δημιουργούμε απίθανα σάντουιτς

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !