Ριγκατόνι με κοτόπουλο και κρέμα γραβιέρας

Tips

Ένα γρήγορο και εύκολο φαγάκι που αρέσει σε όλους. Το μπέικον του δίνει αυτή την ωραία γεύση του καπνιστού και η κρέμα γάλακτος του δίνει αυτή τη βελούδινη υφή στο κοτόπουλο.

Eννοείται ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ριγκατόνι με ζυμαρικά της προτίμησής σας.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολο

Ριγκατόνι με κοτόπουλο και κρέμα γραβιέρας

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

250 γρ. ριγκατόνι

2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια

6 φέτες μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κομμάτια

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

250 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

120 γρ. γραβιέρα, ψιλοτριμμένη

100 ml λευκό κρασί, μοσχοφίλερο

Μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Eλαιόλαδο, εκλεκτό

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και το κοτόπουλο και ρίχνουμε πιπέρι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου καυτό.

Αφήνουμε για 15-20 λεπτά να βράσει το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα, τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακινώντας το τηγάνι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά από δευτερόλεπτά ρίχνουμε τα ριγκατόνι και βράζουμε al dente, σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και 2 λεπτά λιγότερο.

Τις σουρώνουμε.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα βάζουμε τα ριγκατόνι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα κοτόπουλου.

Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σχοινόπρασο.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με γραβιέρα τριμμένη ή πεκορίνο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !