Ριγκατόνι με τυρί φέτα και ντοματένια σάλτσα

Tips

Γεύση που ξετρελαίνει… Είναι νόστιμη, γίνεται πολύ γρήγορα και έχει άρωμα Ελλάδας… κάτι σαν ελληνική σαλάτα ζυμαρικών.

Τα απολαύσαμε δίπλα στην πισίνα ατενίζοντας τα Βαρδούσια από τις Αμαδρυάδες. Όνειρο…

Xρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ριγκατόνι με τυρί φέτα και ντοματένια σάλτσα

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, Αμαδρυάδες Club Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 2 άτομα

300 γρ. ριγκατόνι

200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη

20 ντοματίνια βελανίδια, κομμένα στη μέση

200 ml χυμό ντομάτας

15 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι κομμένες σε φέτες

3 κ.σ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε φέτες

Ρίγανη αποξηραμένη

1 σφηνάκι ούζο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φρέσκο βασιλικό ή σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα βγάζουμε 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Τα σουρώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε τα ντοματίνια για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Τότε προσθέτουμε μια κουταλιά από το νερό που βράζουν τα ριγκατόνι.

Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνομε και τα βρασμένα ριγκατόνι και αφήνουμε να μαγειρευτού 2-3 λεπτά ακόμα.

Τότε προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη, τη μισή ποσότητα της φέτας, ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ραντίζουμε τα ριγκατόνι με ένα σφηνάκι ούζο για να πάρει άρωμα ελληνικό.

Σε βαθιά πιατέλα σερβίρουμε τα ριγκατόνι και στην επιφάνεια πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα, τη ρίγανη, το φρέσκο κρεμμυδάκι ή το σχοινόπρασο ή επιλεκτικά τον βασιλικό και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !