Ριζότο με ποικιλία άγριων μανιταριών

Tips

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται εύκολα. Είναι ένα comfort food ζεστό και αγαπησιάρικο. Απλά είναι ένα φαγητό που ζητά την προσοχή μας την ώρα της παρασκευής του. Πρέπει να προσέχουμε να βάζουμε το νερό και να περιμένουμε να απορροφηθεί για να προσθέσουμε το υπόλοιπο. Ας μην ξεχνάμε ότι τα μανιτάρια είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας αφού ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Επιλέγουμε την ποικιλία άγριων μανιταριών ή μόνον το είδος που μας αρέσει αποξηραμένα και ασφαλή.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Χρόνος μουλιάσματος  20 λεπτά / Εύκολο

 Ριζότο με ποικιλία άγριων μανιταριών

 Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

 Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (κανθαρέλες, βωλίτες, αγαρικά, τρομπέτες, λεντινούλες)

1 L εμφιαλωμένο νερό

400 γρ. ρύζι αρμπόριο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 ml λευκό ξηρό κρασί

80 γρ. παρμεζάνα

40 γρ. βούτυρο αγελάδας

10 σταγόνες λάδι μαύρης τρούφας

Εκλεκτό ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με το χλιαρό εμφιαλωμένο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 20 λεπτά.

Τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη τον ζωμό τους.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το ρύζι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε με κουτάλα λίγο από τον ζωμό των μανιταριών και, ανακατεύοντας, περιμένουμε να απορροφηθεί για να ρίξουμε την επόμενη δόση, ανακατεύοντας και πάλι.

Σε 15-18 λεπτά περίπου, το ριζότο είναι έτοιμο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε για 2 λεπτά να σταθεί ρίχνουμε το λάδι τρούφας, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !