Πράσινη Σαλάτα με ανθότυρο

Tips

Μια σαλάτα πολύ νόστιμη και θρεπτική, αφού ξεχειλίζει από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Γίνεται πολύ εύκολα και αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ρόκα ή iceberg. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

 Πράσινη Σαλάτα με ανθότυρο

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. μαρούλι

100 γρ. σπανάκι baby

30 γρ. ξανθές κορινθιακές σταφίδες

30 γρ. καρυδόψιχα

10 σύκα αποξηραμένα, κομμένα στα 4-6

120 γρ. τυρί ανθότυρο

Ελαιόλαδο

Βαλσάμικο

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένα πιπέρι ή σπόρους τσία

Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το ανθότυρο για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά γυρίζοντας με λαβίδα προσεκτικά για να μην σπάσει.

Σε σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, το σπανάκι, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, τα σύκα, το ρόδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι ή τους σπόρους και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι μας.

Στην κορυφή της σαλάτας βάζουμε το ανθότυρο, περιχύνουμε με το βαλσάμικο και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !