Μυστικά για να γλυτώσουμε από τη γρίπη και τις ιώσεις

Tips

H γρίπη, ο covid, οι χειμωνιάτικες ιώσεις μας πολιορκούν οπότε και εμείς πρέπει να αμυνθούμε ενδυναμώνοντας τον οργανισμό μας. Οι τρόποι πρόληψης που προτείνονται είναι απλοί, φυσικοί και πολύ αποτελεσματικοί.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα απλά και καθημερινά

Αερίζουμε το σπίτι μας και το γραφείο μας

Καθημερινά θα πρέπει να αερίζουμε το σπίτι, ειδικά το υπνοδωμάτιό μας, αλλά και το γραφείο. Οι Σουηδοί υποστηρίζουν ότι «όσο κρύο και να κάνει, ο καθαρός αέρας ανανεώνει την ατμόσφαιρα και διώχνει κάθε κακό… ακόμα και την αρνητική ενέργεια».

Ανοίγουμε τα παράθυρα τουλάχιστον για 20 λεπτά. Επίσης εάν υπάρχει άτομο που νοσεί στο σπίτι, τότε χρειάζεται να αερίζεται ο χώρος περισσότερες φορές την ημέρα. Έτσι συνιστάται 4 φορές την ημέρα να ανοίγουμε τα παράθυρα για 15 λεπτά.

Μη φοβάστε ότι θα κρυώσει ο χώρος, πρέπει να το κάνετε καθημερινά με κάθε θυσία.

Ευτυχώς έχουμε ηλιοφάνεια…

Είμαστε πολύ τυχεροί στην Ελλάδα, γιατί έχουμε αρκετές ημέρες ηλιοφάνεια ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα. Επωφελούμαστε λοιπόν και βγαίνουμε στον ήλιο, που βοηθά όχι μόνον τη σωματική μας υγεία αλλά και την ψυχολογία μας.

Οι ηλιακές ακτίνες μας τροφοδοτούν με βιταμίνη D, που είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας. Μετά από εξετάσεις ο γιατρός μας μπορεί να μας συστήσει και σαν εναλλακτική συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη D, αλλά και  ψευδάργυρο, σελήνιο και σίδηρο για πολλαπλάσιο αποτέλεσμα.

Διατροφή ενδυνάμωσης

Μια έξυπνη και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας.

Στο site μας μπορείτε να αναζητήσετε συνταγές φιλοσοφίας Good Mood Food, τροφές υψηλής διατροφικής αξίας και  υπερτροφές. Σημαντικό είναι να περιορίσουμε τη ζάχαρη και τα πολλά λιπαρά.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του.

Να θυμάστε πάντα ότι ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό, δημιουργούμε μια ασπίδα κατά των ιώσεων και της γρίπης.

Μάσκα και πλύσιμο χεριών

washing hands

Για να αποφύγουμε τη μόλυνση της γρίπης φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους, όπου υπάρχει κόσμος, έστω και αν δεν είναι υποχρεωτικό.

Φροντίζουμε να πλένουμε συχνά και προσεκτικά τα χέρια μας και χρησιμοποιούμε αντισηπτικό gel ή οινόπνευμα. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και τα φαινομενικά καθαρά χέρια μπορούν να μεταφέρουν μεταδοτικούς ιούς.

Κοιμηθείτε αρκετά…

Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά ο οργανισμός μας καταπονείται και είναι πιο ευάλωτος στις μολύνσεις. Κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ. Θεωρήστε ότι αυτό το μέτρο είναι μια πρόληψη για τη γρίπη και τις υπόλοιπες ιώσεις. Άλλωστε το χειμώνα γυρίζουμε πιο νωρίς στο σπίτι, έτσι μπορούμε να κοιμόμαστε περισσότερο, χαρίζοντας  μια ανάσα ενδυνάμωσης στον οργανισμό μας…

Χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια

Ένα ακόμα όπλο για την καταπολέμηση της γρίπης είναι τα αιθέρια έλαια. Προτιμάμε αυτά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και  διαθέτουν αντιμολυσματικές ιδιότητες και ευτυχώς είναι πολλά για κάθε γούστο…

Ακόμα αν στην περιοχή μας έχουμε ευκαλύπτους, μπορούμε να βράζουμε φρέσκα φύλλα και το σπίτι γεμίζει άρωμα και υγεία… Το ίδιο σχεδόν αποτέλεσμα προσφέρουν και τα αποξηραμένα φύλλα ευκαλύπτου.

Εχινάκεια … η πολύτιμη

Η Εχινάκεια (Echinacea)  είναι φυτό της οικογενείας των Asteraceae. Ενισχύει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό και αποτελεί μια φυσική πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως είναι η γρίπη και ο covid.

Eννοείται ότι για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων, ακόμα και για την εφαρμογή των φυσικών τρόπων που αναφέρουμε θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !