Ρόφημα σοκολάτας. Συνταγές από όλο τον κόσμο.

Tips

Ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει και το μυαλό και η όρεξή μας αρχίζουν να αναζητούν μια ζεστή σοκολάτα ρόφημα. Η σοκολάτα μπορεί να συνδυαστεί με δεκάδες υλικά, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, ας δούμε όμως πως την απολαμβάνουν σε πέντε διαφορετικές χώρες του πλανήτη.

Ρώσικη σοκολάτα

Υλικά

  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 στικ βανίλιας
  • 100 γρ κουβερτούρα (70%κακάο)
  • 800 ml γάλα
  • 80 ml βότκα
  • 25 gr ζάχαρη
  • Κακάο σκόνη για πασπάλισμα

Οδηγίες

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

Κόβουμε το στικ βανίλιας κατά μήκος στα δύο, παίρνουμε την ψίχα και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια την κουβερτούρα.

Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση μαζί με την ψίχα και το στικ βανίλιας.

Προσθέτουμε την κουβερτούρα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.  Σβήνουμε το μάτι, βγάζουμε το στικ βανίλιας από τη σοκολάτα, προσθέτουμε τη βότκα και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε σε φλιτζάνια και σερβίρουμε τη σοκολάτα ζεστή προσθέτοντας μια κουταλιά σαντιγί και κακάο σκόνη για γαρνίρισμα.

 

Γαλλική σοκολάτα

Υλικά (για 5 φλιτζάνια)

  • 1 lt φρέσκο γάλα (πλήρη λιπαρά)
  • 160 gr σοκολάτα σε σκόνη
  • 40 gr crème fraiche
  • 100 gr κρέμα γάλακτος
  • 100 gr γιαούρτι
  • 100 gr σάρκα μάνγκο
  • Σπόρους κόλιανδρο (πολτοποιημένους)

Οδηγίες

Ξεκινάμε με την κρέμα της βανίλιας.

Γεμίζουμε ένα ποτήρι με ψηλή βάση έως περίπου το ¼ με το γιαούρτι.

Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε γρήγορα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν φτάνοντας στον πάτο του ποτηριού για να ομογενοποιηθούν σωστά.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλη την ποσότητα του γιαουρτιού και τοποθετούμε το ποτήρι στο ψυγείο. Έπειτα ξεφλουδίζουμε το μάνγκο, πολτοποιούμε την σάρκα του, ανακατεύουμε με την crème fraiche και τους σπόρους κόλιανδρο. Μέσα στην κρέμα μάνγκο ρίχνουμε 3 κ.σ. κρέμα βανίλιας και ανακατεύουμε 3 φορές το μείγμα με ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη ζεστή σοκολάτα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την σκόνη σοκολάτας και ανακατεύουμε συνεχώς με μαρίζ  μέχρι να σιγοβράσει το μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε σε φλιτζάνια.

Γαρνίρουμε με την κρέμα βανίλιας.

 

Μεξικάνικη σοκολάτα

Υλικά

  • 110 gr κακάο
  • 60 gr κρυσταλλική ζάχαρη
  • 900 gr γάλα
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κακάο, τη ζάχαρη, το πιπέρι και την κανέλα. Ζεσταίνουμε τη βανίλια με το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για άλλα 6-8 λεπτά και προσθέτουμε και το περιεχόμενο του μπολ. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 2 λεπτά και  σερβίρουμε ζεστό.

 

Ιταλική σοκολάτα (cioccolata calda)

Υλικά

  • 250 gr φρέσκο γάλα πλήρες
  • 50 gr κρέμα γάλακτος
  • 100 gr κουβερτούρα (έως 70% κακάο)
  • 6 gr κόρν φλάουρ
  • εκχύλισμα βανίλιας ή φλούδα πορτοκαλιού

 

Οδηγίες

Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 3-4 κ.σ. κρύο γάλα.

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, μαζί με την βανίλια ή το πορτοκάλι, περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρ

Ρίχνουμε  το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και αναμιγνύουμε με το ραβδομπλέντερ. Σερβίρουμε ζεστό.

 

Αυστριακή σοκολάτα (Βιεννουά)

Υλικά

  • 50 gr κουβερτούρα
  • 250 ml καυτό γάλα
  • ¼ φλ. καυτό νερό
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σαντιγί ( 50 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη με ½ κ.γ άχνη ζάχαρη και 1 σταγόνα άρωμα βανίλιας)

Οδηγίες

Βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια σε μπεν μαρί για περίπου 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε το καυτό νερό μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το καυτό γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το ραβδομπλεντερ.

Σερβίρουμε απευθείας και γαρνίρουμε με σαντιγί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !