Φθινοπωρινές  top τάσεις για τα νύχια μας

Tips

Η Φωτεινή Οdatalla, των γνωστών Studio Oda’s Aesthetics, που εμπιστεύονται celebrities, μας ενημερώνει για τις τάσεις μανικιούρ-πεντικιούρ, που θα επικρατήσουν  το φετινό φθινόπωρο.

Χρώματα  

Αγαπημένα θα είναι τα nude χρώματα, το σκούρο καφέ, σοκολατί, το navy blue, το πετρόλ, το μπορντώ φωτεινό, το pumpkin, το πράσινο κυπαρισσί, το χακί και οι μωβ αποχρώσεις.

Φυσικά το κλασικό γαλλικό μανικιούρ, αλλά και το γαλλικό με χρώμα και το ανάποδο γαλλικό θα είναι hit.

All time classic το κόκκινο της φωτιάς και το μαύρο. Επίσης στα top trends είναι το matt χρώμα.

Τώρα αν θέλετε να είστε λίγο πιο προχωρημένες άνετα θα επιλέξετε χρωματιστά νύχια, όπως το καλοκαίρι αλλά με πιο γήινες αποχρώσεις.

Τα σχέδια

Αν θέλετε να κάνετε σχέδια στα νύχια σας, η τάση του καλοκαιριού με χρωματιστές γραμμές σε σκούρες ή ανοικτές αποχρώσεις και γεωμετρικά σχέδια καλά κρατεί… Έτσι σε transparent βάση με έντονες γραμμές, δημιουργούμε animal print, foil αλλά και το classy  μάρμαρο σε ότι χρώμα επιλέξετε από τη συλλογή μας.

Το σχήμα

Σε ότι αφορά στο σχήμα το νυχιών η μόδα επιτάσσει σχήμα αμυγδαλωτό.

Προσοχή όμως πάντα θα πρέπει να ρωτάτε την τεχνικό, ποιο είναι το ενδεδειγμένο σχήμα για εσάς γιατί είναι ευνόητο δεν πάνε όλα σε όλες…

Τα μυστικά για το ημιμόνιμο ή το κανονικό

Τι θα πρέπει να προσέχετε για την υγεία και την άψογη φροντίδα και διατήρηση των νυχιών σας;

To ιδεατό είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ να αφαιρείται κάθε 15 ημέρες και όχι όπως κακώς συμβουλεύουν να παραμένει για 1 μήνα, γιατί δημιουργούνται φθορές στα νύχια.

Αν τα νύχια σας είναι πολύ μαλακά, σπάνε, ξεφλουδίζουν και έχουν μια ερυθρότητα καλό είναι να αποφεύγετε το ημιμόνιμο μανικιούρ.

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα πρέπει να κάνετε απλό μανικιούρ σε συνδυασμό με θεραπεία, κάθε εβδομάδα προκειμένου σε 3 εβδομάδες, να δυναμώσουν τα νύχια σας.

Εάν γενικά επιλέγετε να κάνετε ημιμόνιμο μανικιούρ μπορείτε να κάνετε 3 φορές συνεχόμενα, αλλά οπωσδήποτε θα το αφαιρέσετε αμέσως μετά και θα αφήσετε τα νύχια σας χωρίς χρώμα για 1 μήνα.

Προσοχή : Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα θα γίνεται ένα σωστό μανικιούρ με μια θεραπεία ενδυνάμωσης.

Να προτιμάτε για το ημιμόνιμο μανικιούρ πάντα προϊόντα  που αφαιρούνται εύκολα και όχι “βαριά” υλικά που κάποιοι υπόσχονται ότι θα κρατήσουν περισσότερο.

Πως θα πρέπει να γίνει η αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ;

Μια υγιής αφαίρεση του ημιμόνιμου είναι να αφαιρεθεί με καθαρό ασετόν και όχι αυτό με το λάδι και αλουμινόχαρτο. Αν θέλετε να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο με τροχό η τεχνικός θα πρέπει να είναι άριστα καταρτισμένη ώστε να αφαιρεί μόνο το χρώμα και όχι την στιβάδα του νυχιού, γιατί μπορεί να γίνει ζημιά.

Κανόνες για νύχια δυνατά και υγιή

Πριν εφαρμόσουμε το ημιμόνιμο μανικιούρ δεν πρέπει να μας λιμάρουν την επιφάνεια του νυχιού με ένταση, και βάθος. Απλά πρέπει να θολώσουν το νύχι και μετά να περαστεί με buffer, την ειδική λίμα, ώστε ότι έχει απομείνει από το ημιμόνιμο στην επιφάνεια να φύγει. Καλύτερα είναι πριν τη βάση να μπαίνει ένα gel ώστε να αναπνέει το νύχι, όσο είναι εφικτό.

Ένα άλλο θέμα που θέλει προσοχή είναι να γνωρίζει η τεχνίτρια άριστα τη χρήση του τροχού.

Ο σωστός καθαρισμός από νεκρά κύτταρα

Επίσης ο σωστός καθαρισμός των νεκρών κυττάρων (πετσάκια) είναι να κόβονται μόνον όταν χρειάζεται και χωρίς να προχωρεί το κόψιμο βαθειά, γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και μολύνσεως. Φυσικά όσο πιο πολύ κόβονται βγαίνουν περισσότερο και έτσι κόβονται και  υγιείς ιστοί.

Προσοχή αν δείτε κάποια «πρασινίλα» στο νύχι ή στο δέρμα σημαίνει ότι υπάρχει μύκητας, στρεπτόκοκκος κλπ. και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κανένα υλικό στο νύχι. Θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε στο δερματολόγο και μέχρι να θεραπευτεί η μυκητίαση δεν πρέπει να γίνει οποιαδήποτε εργασία στα νύχια.

Προσοχή στην επιλογή των studio περιποίησης νυχιών

Οι τεχνικοί που εφαρμόζουν τις περιποιήσεις μανικιούρ πεντικιούρ πρέπει να είναι καλά καταρτισμένοι.

Η αποστείρωση των εργαλείων θα πρέπει να γίνεται σωστά, πρώτα να πλένονται, να περνούν με αντισηπτικό  και να μπαίνουν στον κλίβανο.

Θα πρέπει να ελέγχουμε ότι τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν βγαίνουν από τον κλίβανο.  Οι σύγχρονοι κλίβανοι έχουν το προνόμιο να αποστειρώνουν τα εργαλεία, που μπαίνουν σε σακουλάκια για ατομική χρήση και ανοίγουν μπροστά στην πελάτισσα.

Από την Φωτεινή Odatalla, Oda’s Aesthetics, Aγ.Ιωάννου 24Β, Αγία Παρασκευή, 211 214 89 50

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !