Πιλάφι φθινοπωρινό

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα πιλάφι που «γράφει» δυνατά και γεννά γευστικές αναμνήσεις. Το κουκουνάρι, τα δυό είδη ρυζιού, το κριθαράκι και τα αμπελόφυλλα χαρίζουν γεύση μοναδική. Ένα ωραίο ποτήρι μοσχοφίλερο δένει αρμονικά.

Μια γεύση αγαπημένη στη Ρόδο, γιαυτό το πιλάφι ονομάζεται και ροδιακό. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει το αγαπημένο πιάτο των vegan φίλων μας.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Εύκολη

Πιλάφι φθινοπωρινό

Από τον διακεκριμένο Βαγγέλη Κουμπιάδη, executive chef , Matina Hotel, Πεύκος, Ρόδος

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. ρύζι parboiled

100 γρ. ρύζι Καρολίνα

50 γρ. κριθαράκι χονδρό

50 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

20 γρ. κουκουνάρι

10 μικρά αμπελόφυλλα φρέσκα ή σε άλμη

1 μεγάλο λευκό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 λίτρο νερό από τα βρασμένα αμπελόφυλλα

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα αμπελόφυλλα ή αμπελόφυλλα σε άλμη.

Και στις δύο περιπτώσεις τα πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια και ψιλοκόβουμε τα φύλλα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε εμφιαλωμένο νερό 1 ½ λίτρα και βράζουμε τα φύλλα μέχρι να μαλακώσουν.

Τα σουρώνουμε κρατώντας όμως το νερό που έβρασαν.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κριθαράκι και το κουκουνάρι μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί καλά.

Ρίχνουμε το νερό από τα αμπελόφυλλα, τα δύο είδη ρυζιού, το αλάτι και τα φύλλα.

Ανακατεύουμε μόνον μια φορά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12 λεπτά περίπου.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βάζουμε σε φορμάκια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς να επιλέξω μαγιό αν έχω μεγάλη περιφέρεια;

Αν η περιφέρειά σου είναι κάπως μεγαλύτερη από το επιθυμητό, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο και λίγο πολύ οι...

Αυθεντική Λαδόπιτα

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων… Τελευταία εκτιμάται πολύ και από...

Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε...

Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά...

Τί να κάνω για να ξεμυρίσει το μπάνιο;

Όπου υπάρχει υγρασία και μικρόβια υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές. Το μπάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρου που συχνά σε προβληματίζει καθώς ενώ το διατηρείς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !