Πιλάφι φθινοπωρινό

Tips

Ένα πιλάφι που «γράφει» δυνατά και γεννά γευστικές αναμνήσεις. Το κουκουνάρι, τα δυό είδη ρυζιού, το κριθαράκι και τα αμπελόφυλλα χαρίζουν γεύση μοναδική. Ένα ωραίο ποτήρι μοσχοφίλερο δένει αρμονικά.

Μια γεύση αγαπημένη στη Ρόδο, γιαυτό το πιλάφι ονομάζεται και ροδιακό. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει το αγαπημένο πιάτο των vegan φίλων μας.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Εύκολη

Πιλάφι φθινοπωρινό

Από τον διακεκριμένο Βαγγέλη Κουμπιάδη, executive chef , Matina Hotel, Πεύκος, Ρόδος

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. ρύζι parboiled

100 γρ. ρύζι Καρολίνα

50 γρ. κριθαράκι χονδρό

50 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

20 γρ. κουκουνάρι

10 μικρά αμπελόφυλλα φρέσκα ή σε άλμη

1 μεγάλο λευκό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 λίτρο νερό από τα βρασμένα αμπελόφυλλα

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα αμπελόφυλλα ή αμπελόφυλλα σε άλμη.

Και στις δύο περιπτώσεις τα πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια και ψιλοκόβουμε τα φύλλα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε εμφιαλωμένο νερό 1 ½ λίτρα και βράζουμε τα φύλλα μέχρι να μαλακώσουν.

Τα σουρώνουμε κρατώντας όμως το νερό που έβρασαν.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κριθαράκι και το κουκουνάρι μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί καλά.

Ρίχνουμε το νερό από τα αμπελόφυλλα, τα δύο είδη ρυζιού, το αλάτι και τα φύλλα.

Ανακατεύουμε μόνον μια φορά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12 λεπτά περίπου.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βάζουμε σε φορμάκια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !