Ρολό κιμά γεμιστό με λαχανικά

Tips

Μια νόστιμη γεύση comfort food χορταστική που αγαπάμε. Ένα ρολό κιμά που είναι γεμιστό με τα λαχανικά. Είναι και ένας εύκολος τρόπος να μάθετε τα παιδιά σας να τρώνε λαχανικά. Η παρουσία του είναι άψογη και ενδείκνυται με την ανάλογη διακόσμηση για παιδικά πάρτι και όχι μόνον.

Μπορείτε να το σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα και ολόγυρα να βάλετε πουρέ λαχανικών κυρίως καρότου ή πατάτες φούρνου ή ακόμα και ψητά λαχανικά.

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνον μοσχαρίσιο κιμά ή κιμά γαλοπούλας με κοτόπουλο. Όπως και αν το φτιάξετε τα παιδιά και οι φίλοι σας θα ενθουσιαστούν.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 30 λεπτά / Εύκολο

Ρολό κιμά γεμιστό με λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος κατά προτίμηση από σπάλα, ελιά ή λάπα

400 γρ. κιμάς χοιρινός, από μπούτι

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 αβγό

1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.γ. κόλιανδρος, τριμμένος

2 πρέσες μπαχάρι, τριμμένο

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

50 γρ. κορν φλέικς βρώμης ή απλά κορν φλέικς

250-300 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε λωρίδες

3 κ.σ. βούτυρο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Διάφορα λαχανικά ψιλοκομμένα ή τριμμένα (καρότο, πιπεριές, σέλερι κ.λπ.)

Θυμάρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε στο multi τα κορν φλέικς να θρυμματιστούν χωρίς να γίνουν σκόνη.

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κορν φλέικς μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε μπολ να κρυώσουν.

Προσθέτουμε σε μεγάλο μπολ τους κιμάδες και όλα τα υλικά, με ζεστό νερό, εκτός από το μπέικον και τα λαχανικά.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ενωθούν όλα τα υλικά.

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε τηγάνι σε ζεστό ελαιόλαδο, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Προσοχή : Αν θέλουμε, βάζουμε τα λαχανικά και ωμά.

 Σε μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε τις λωρίδες του μπέικον και στα πλαϊνά της φόρμας.

Βάζουμε το μισό μείγμα του κιμά, απλώνουμε επάνω τα σοταρισμένα λαχανικά και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κιμά. Πατάμε καλά και ισιώνουμε την επιφάνεια με τα χέρια μας ή με την μαρίζ.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.

Όταν ψηθεί, βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και το αφήνουμε να «σταθεί» για 20 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε.

  • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, βραστά ή ψητά λαχανικά.

 Μικρά μυστικά

Αν δεν έχετε μακρόστενη φόρμα, στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί, βάζετε τις λωρίδες του μπέικον, από πάνω το μισό μείγμα κιμά, τα λαχανικά, τελειώνετε με το υπόλοιπο μείγμα κιμά και τυλίγετε πολύ σφιχτά σε ρολό. Το σφίγγετε καλά με το χαρτί, στη συνέχεια το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για λίγο 15-10 λεπτά περισσότερο.

Αν κόψετε το ρολό σε μικρά κομματάκια, είναι κατάλληλο και για μπουφέ.

Για να γίνει ο κιμάς αφράτος, χρειάζεται λίγο νερό. Για τη δοσολογία αυτή, 1 φλιτζάνι του τσαγιού το πολύ είναι αρκετό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !