Ρύζι με πουρέ πιπεριάς Φλώρινας

Τα μυστικά των Chef

Μια γευστική δημιουργία με χρώμα, άρωμα και γεύση ανεβαστική. Οι κόκκινες πιπεριές Φλώρινας είναι υψηλής διατροφικής αξίας αφού πλημμυρίζουν από βιταμίνες Α και C αλλά και αντιοξειδωτικά.

Οι φίλοι μας οι vegan και vegetarian θα το εκτιμήσουν πολύ και μπορούν να αντικαταστήσουν το βούτυρο με φυτικό ή ελαιόλαδο.

Με τον πουρέ πιπεριάς μπορούμε να διανθίσουμε τη γεύση της πατάτας αλλά και των ζυμαρικών.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολο

Ρύζι με πουρέ πιπεριάς Φλώρινας

Υλικά για 2 – 4 άτομα

250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο

500 ml ζωμό κότας ή λαχανικών

100 γρ. ξερό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνη

10 κόκκους μαύρο πιπέρι

100 γρ. βούτυρο

3 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι

Για τον πουρέ πιπεριάς

4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνας, σε λωρίδες

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Μισό κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθούν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε όλο τον ζωμό καυτό μαζί με τη δάφνη, το πιπέρι και το αλάτι και όταν αρχίσει να παίρνει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε το πιλάφι να πιει όλα τα υγρά του και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Παράλληλα, σοτάρουμε σε τηγάνι τις πιπεριές στο υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε, κρατάμε λίγες στην άκρη για το φινίρισμα και βάζουμε τις υπόλοιπες, όσο είναι ακόμα ζεστές, στο μπλέντερ μαζί με 10 γρ. βούτυρο και την πάπρικα.

Τις πολτοποιούμε και, αν θέλουμε να αραιώσουμε την υφή του πουρέ, προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό.

Ρίχνουμε τον πουρέ πιπεριάς στο ρύζι και ανακατεύουμε.

Φινίρουμε τα πιάτα και στο μέσον βάζουμε κομμάτια κόκκινης πιπεριάς.

Συνταγή: από την Ειρήνη Χαραλάμπους, μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !