Σαγανάκι γραβιέρα αλλιώς …

Τα μυστικά των Chef

Το σαγανάκι τυριού κατέχει σημαντική θέση στην παλέτα των ελληνικών μεζέδων, που συνοδεύουν το ούζο ή δροσερό κρασί. Εκτός από τη γραβιέρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κεφαλογραβιέρα. Αν δεν μας αρέσει το μέλι μπορούμε να πασπαλίσουμε το σαγανάκι με ρίγανη, θρούμπι, πάπρικα γλυκιά καπνιστή αλλά και χυμό λεμονιού.

Σαγανάκι γραβιέρα αλλιώς …

Υλικά

200 γρ. γραβιέρα

50 γρ. αλεύρι

1 φλιτζάνι νερό

Για το πασπάλισμα

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

2 κ.σ. σουσάμι

2 φράουλες

Φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή αντράκλας

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το νερό και βουτάμε το τυρί να βραχεί ελάχιστα και το τινάζουμε.

Σε μεγάλο πιάτο έχουμε βάλει το αλεύρι και αλευρώνουμε το τυρί καλά και από τις δύο επιφάνειες και τινάζουμε ελαφρά.

Σε τηγάνι έχουμε ζεστάνει πολύ το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το τυρί προσέχοντας μην αρπάξει από την μια μεριά.

Το γυρίζουμε με λαβίδα και από την άλλη πλευρά.

Το σερβίρουμε σε πιάτο και το πασπαλίζουμε όπως είναι ζεστό με το σουσάμι και ρίχνουμε και μέλι δημιουργώντας σχήματα και στο πιάτο.

Κόβουμε τις φράουλες και φινίρουμε το πιάτο και με την αντράκλα.

Συνταγή από τον τυροκόμο Γιώργο Συριανό, Mykonos Farmers 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !