Σαρδέλες φουρνιστές με ντομάτα και κάπαρη

Τα μυστικά των Chef

Mια γευστική δημιουργία νόστιμη και πανεύκολη. Συνάμα οι ταπεινές σαρδέλες είναι πολύτιμες σε θρεπτικά στοιχεία, αφού είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Όταν καταναλώνονται  με το κόκαλο αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D. Ακόμα περιέχουν βιταμίνη Β12, σελήνιο, σίδηρο και μεγάλη ποσότητα ω-3 και ω-6 λιπαρών, που η κατανάλωση τους συμβάλει στην καρδιαγγειακή λειτουργία. Πρέπει να προτιμάμε τις σαρδέλες από τα μεγάλα ψάρια γιατί ζουν λίγο και δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν μεγάλες ποσότητες υδραργύρου που είναι βλαβερές για τον οργανισμό μας.

Η ντομάτα, τα μπαχαρικά και το ούζο χαρίζουν στις σαρδέλες μοναδικό άρωμα και γεύση.

Σαρδέλες φουρνιστές με ντομάτα και κάπαρη

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά / Πολύ εύκολη

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες χωρίς το κεφάλι

3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μικρό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

Θρούμπι ή θυμάρι

Ρίγανη

25 – 30 κουμπάκια κάπαρη, ξαλμυρισμένη

80 ml ούζο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Ρίχνετε τις ντομάτες σε μπολ μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά τη ρίγανη, το θρούμπι, το αλάτι, τα πιπέρια και ανακατεύουμε.

Σε ταψί στρώνουμε την μισή ποσότητα ντομάτας σαν βάση και αραδιάζουμε τις σαρδέλες.

Ρίχνουμε την κάπαρη, το πιπέρι και την υπόλοιπη ντομάτα και τέλος ελάχιστο ανθό αλατιού.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ούζο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά.

Σερβίρουμε σε ατομικά σκεύη.

Συνταγή από το μεζεδοπωλείο Κάπαρη, Σίκινος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !