Πως θα προστατεύσουμε το δέρμα μας από τον ήλιο;

Tips

Μπορεί ο ήλιος να μας ευχαριστεί και να θέλουμε να παίξουμε και να εκτεθούμε με τις ώρες στις ακτίνες του αλλά το δέρμα μας υποφέρει… ασφυκτιά. Γιατί το απλό, αλλά κάποιες φορές επώδυνο ηλιακό έγκαυμα μπορεί να αφήσει κηλίδες, κερατώσεις αλλά και να κάνει ανεπανόρθωτες ζημιές.

Οι υπεριώδεις ακτίνες, συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση.

Μπορεί το φως του ήλιου να χαρίζει πολλά οφέλη στον άνθρωπο αφού συνθέτει τη βιταμίνη D και μας ανεβάζει τη διάθεση αλλά η παρατεταμένη έκθεσή μας στις ακτίνες του μπορεί να δημιουργήσει από εγκαύματα και κηλίδες μέχρι κερατώσεις και καρκίνο του δέρματος.

Το υπεριώδες φως διεισδύει στα κύτταρα του δέρματος και δημιουργεί ελεύθερες ρίζες που το καταστρέφουν. Δημιουργούν ρυτίδες, λεπτές γραμμές και κάνουν πιο έντονα τα σημάδια της ηλικίας. Μπορούν όμως σε υπερβολική έκθεση να δημιουργήσουν μέχρι μελάνωμα και καρκίνο του δέρματος.

Οι ακτίνες UVA παρέχουν ένα επιφανειακό, ανθεκτικό μαύρισμα.

Προκειμένου να επιβραδυνθεί η διαδικασία γήρανσης του δέρματος, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η επαναλαμβανόμενη ή παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Στην πλαζ θα πρέπει πάντα να φοράμε καπέλο, να προστατευόμαστε κάτω από ομπρέλα και να φοράμε πάντα αντηλιακό με ελάχιστο δείκτη προστασίας SPF 30.

Μια υγιεινή διατροφή με φρούτα και λαχανικά ωμά κατά προτίμηση που παρέχουν αντιοξειδωτικά είναι ότι καλύτερο όπως επίσης και η μεγαλύτερη κατανάλωση νερό και ενυδατικές κρέμες με δραστικούς παράγοντες όπως το υαλουρονικό οξύ είναι απαραίτητα για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος.

Σίγουρα ένας καλός ύπνος και ελαφρά γυμναστική θα βοηθούσε πολύ.

Ηλιακά εγκαύματα

Οι ακτίνες UVB είναι υπεύθυνες για το κάψιμο του δέρματος που είναι κοινώς γνωστό ως «ηλιακό έγκαυμα». Τα τελευταία χαρακτηρίζονται από ροδόχρους έως κόκκινη πλάκα απλωμένη σε μια περιοχή του σώματος. Είναι συχνά επώδυνες. Όταν το δέρμα είναι δροσερό, το ηλιακό έγκαυμα είναι συνήθως ήπιο. Ωστόσο, όταν η πλάκα είναι κόκκινη, είναι πραγματικό έγκαυμα δεύτερου βαθμού και όταν το δέρμα γίνεται μωβ, υποδηλώνει έγκαυμα τρίτου βαθμού

Ποια ρουτίνα ομορφιάς να υιοθετήσετε;

Γνωρίζατε ότι ο ήλιος είναι ο πρώτος παράγοντας κινδύνου για κηλίδες χρωστικών, αλλά και για πρόωρη γήρανση; Προκειμένου να αποφευχθούν αυτές οι ταλαιπωρίες, συνιστάται να επιλέξετε μια καθημερινή φροντίδα ομορφιάς που περιλαμβάνει αντι-UV, ενυδατικούς και αποχρωματικούς παράγοντες

Και εννοείται να προστατευόμαστε όσο μπορούμε από τον ήλιο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !