Σαγανάκι με μαρούλι και ντομάτα

Τα μυστικά των Chef

Ένα μεζεδάκι για όλες τις ώρες… νόστιμο και γίνεται πολύ εύκολα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα τυριά που αγαπάμε σαγανοτύρι, φορμαέλα ΠΟΠ, ταλαγάνι,  χαλούμι ή μαστέλο Χίου. Σερβίρεται με ντομάτα και καρδιές μαρουλιού.  Με δροσερό λευκό κρασί ή ουζάκι είναι θαύμα…

Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαγανάκι με μαρούλι και ντομάτα

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ. σαγανοτύρι ή μαστέλο Χίου

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός από μισό λεμόνι ή ένα σφηνάκι ούζο

Για το πασπάλισμα

Μαϊντανός ψιλοκομμένο

Ρίγανη ή θρούμπι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε το ελαιόλαδο που το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Αφήνουμε να «κάψει».

Ψήνουμε το τυρί για 1-2 λεπτά, γυρίζοντας με λαβίδα και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε σε πιάτο περιχύνοντάς το με χυμό λεμονιού.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θρούμπι ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

Δίπλα βάζουμε καρδιές από μαρούλι και ντοματάκια

Συνταγή: Kατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !