Σαγανάκι με μαρούλι και ντομάτα

Tips

Ένα μεζεδάκι για όλες τις ώρες… νόστιμο και γίνεται πολύ εύκολα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα τυριά που αγαπάμε σαγανοτύρι, φορμαέλα ΠΟΠ, ταλαγάνι,  χαλούμι ή μαστέλο Χίου. Σερβίρεται με ντομάτα και καρδιές μαρουλιού.  Με δροσερό λευκό κρασί ή ουζάκι είναι θαύμα…

Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαγανάκι με μαρούλι και ντομάτα

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ. σαγανοτύρι ή μαστέλο Χίου

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός από μισό λεμόνι ή ένα σφηνάκι ούζο

Για το πασπάλισμα

Μαϊντανός ψιλοκομμένο

Ρίγανη ή θρούμπι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε το ελαιόλαδο που το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Αφήνουμε να «κάψει».

Ψήνουμε το τυρί για 1-2 λεπτά, γυρίζοντας με λαβίδα και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε σε πιάτο περιχύνοντάς το με χυμό λεμονιού.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θρούμπι ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

Δίπλα βάζουμε καρδιές από μαρούλι και ντοματάκια

Συνταγή: Kατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !