Ένα μεζεδάκι για όλες τις ώρες… νόστιμο και γίνεται πολύ εύκολα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα τυριά που αγαπάμε σαγανοτύρι, φορμαέλα ΠΟΠ, ταλαγάνι, χαλούμι ή μαστέλο Χίου. Σερβίρεται με ντομάτα και καρδιές μαρουλιού. Με δροσερό λευκό κρασί ή ουζάκι είναι θαύμα…
Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Πολύ εύκολη
Σαγανάκι με μαρούλι και ντομάτα
Υλικά για 2 άτομα
250 γρ. σαγανοτύρι ή μαστέλο Χίου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός από μισό λεμόνι ή ένα σφηνάκι ούζο
Για το πασπάλισμα
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
Ρίγανη ή θρούμπι
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε το ελαιόλαδο που το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Αφήνουμε να «κάψει».
Ψήνουμε το τυρί για 1-2 λεπτά, γυρίζοντας με λαβίδα και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε σε πιάτο περιχύνοντάς το με χυμό λεμονιού.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θρούμπι ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δίπλα βάζουμε καρδιές από μαρούλι και ντοματάκια
Συνταγή: Kατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα