Ποια αιθέρια έλαια βοηθούν στο αδυνάτισμα και στην ευεξία;

Tips

Μια ισορροπημένη διατροφή, μια τακτική σωματική άσκηση και τα ειδικά αιθέρια έλαια είναι το πετυχημένο τρίπτυχο αδυνατίσματος και ευεξίας.

Ποια είναι όμως αυτά τα αιθέρια έλαια που βοηθούν πραγματικά…

Τα αιθέρια έλαια διεγείρουν την αποβολή τοξινών και ενισχύουν τον μεταβολισμό. Μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στο δέρμα εάν αναμειχθούν με φυτικό έλαιο ή λαμβάνονται σαν κάψουλες, σταγόνες ή ακόμα και εισπνεόμενα.

Ποιο είναι όμως αυτό που σας ταιριάζει σε κάθε περίπτωση;

 Αιθέριο έλαιο λεμονιού

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού αποτοξινώνει. Βοηθά την ηπατική λειτουργία και βελτιώνει την πέψη. Είναι ο πραγματικός σύμμαχος για ένα επίπεδο στομάχι και βοηθά στην καταπολέμηση των ποδιών, που τα νοιώθουμε βαριά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τοπικό μασάζ αφού το αραιώσετε σε ελαιόλαδο. Μπορείτε να τα λαμβάνετε και από το στόμα και η δοσολογία είναι 2 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα..

 Αιθέριο έλαιο μέντας

Το αιθέριο έλαιο μέντας κάνει θαύματα στην πέψη. Έχει πολλές ενδείξεις: γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ναυτία, φούσκωμα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή δύσκολη πέψη. Βοηθά επίσης στην λειτουργία του ήπατος. Το αιθέριο έλαιο μέντας είναι επομένως ένας ουσιαστικός σύμμαχος για μια επίπεδη κοιλιά. Είναι αποτελεσματικό για μασάζ αναμεμειγμένο με φυτικό λάδι επιλογής μας.

Αιθέριο έλαιο εστραγκόν

Το αιθέριο έλαιο του εστραγκόν είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των πεπτικών διαταραχών. Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά, αναμεμειγμένο με φυτικό έλαιο. Το αιθέριο έλαιο εστραγκόν ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου. Είναι ελαφρά κατασταλτικό της όρεξης και μπορεί να λαμβάνεται με ρυθμός δύο σταγόνες στα καρυκεύματα.

Τα αιθέρια έλαια απαιτούν προφυλάξεις και προσοχή

Πρέπει να αναμιγνύονται με φυτικά έλαια για να μην υπάρχει φόβος εγκαυμάτων. Οι δοσολογίες πρέπει να τηρούνται και πάντα να ζητάτε τη γνώμη των ιατρών και φυσιολόγων. Τα αιθέρια έλαια απαγορεύονται στις εγκύους, στις θηλάζουσες και τα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !