Σαγανοτύρι με ελαιόλαδο βασιλικού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια πρωτότυπη, εύκολη και πολύ νόστιμη γευστική δημιουργία. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σαγανοτύρι με φορμαέλα Αράχωβας ή ακόμα και χαλούμι για να πετύχουμε αυτή την ωραία μαστιχωτή υφή. Τα λαχανικά μπορείτε να τα επαυξήσετε με ότι σας αρέσει. Το ελαιόλαδο βασιλικού επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλες τις σαλάτες, είναι τόσο αρωματικό…

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαγανοτύρι με ελαιόλαδο βασιλικού

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef restaurant Terra Petra

Υλικά για 4 άτομα

2 φέτες σαγονοτύρι, 240 γρ. πάχους 2 εκ.

60 γρ αλευρι κοσκινισμενο

Νερό κρύο

Για τη γέμιση

1 πιπεριά κόκκινη, σε φέτες ή στικ, χωρίς τους σπόρους

1 πιπεριά κίτρινη, σε φέτες ή στικ

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες

4 μανιτάρια πλευρώτους ή πορτομπέλο, κομμένο σε κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το ελαιόλαδο βασιλικού

15 φρέσκα φύλλα βασιλικού

100 ml ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα ετοιμάζουμε το ελαιόλαδο βασιλικού.

Στο μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τα φύλλα βασιλικού μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το σουρώνουμε με ένα τούλι ή τουλπάνι και έχουμε ένα αρωματικό για τις σαλάτες μας ελαιόλαδο βασιλικού.

Βάζουμε τα λαχανικά, το σκόρδο σε μπολ και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα για 6 λεπτά.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

Περνάμε τις φέτες τυριού από κρύο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το τινάζουμε ελαφρά.

Αμέσως ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε και τις δύο φέτες τυριού μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα 3-5 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές προσεκτικά.

Σε πιατέλα βάζουμε την μια φέτα τυριού από πάνω τα λαχανικά ρίχνουμε και έλαιο βασιλικού και κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα.

Ρίχνουμε και λίγο επιπλέον έλαιο βασιλικού και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γιορτινά ροφήματα και ποτά για εσένα και τους καλεσμένους σου

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να υποδεχτείς στο σπίτι σου συγγενείς και φίλους για να γιορτάσετε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και τον...

Το χριστουγεννιάτικο deco φέτος θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της οικογένειας και η διακόσμηση του σπιτιού μας πρέπει δημιουργεί ένα background χαρούμενο με χρώμα και style. Φέτος αποφασίζουμε μαζί...

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !