Σαγανοτύρι με ελαιόλαδο βασιλικού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια πρωτότυπη, εύκολη και πολύ νόστιμη γευστική δημιουργία. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σαγανοτύρι με φορμαέλα Αράχωβας ή ακόμα και χαλούμι για να πετύχουμε αυτή την ωραία μαστιχωτή υφή. Τα λαχανικά μπορείτε να τα επαυξήσετε με ότι σας αρέσει. Το ελαιόλαδο βασιλικού επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλες τις σαλάτες, είναι τόσο αρωματικό…

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαγανοτύρι με ελαιόλαδο βασιλικού

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef restaurant Terra Petra

Υλικά για 4 άτομα

2 φέτες σαγονοτύρι, 240 γρ. πάχους 2 εκ.

60 γρ αλευρι κοσκινισμενο

Νερό κρύο

Για τη γέμιση

1 πιπεριά κόκκινη, σε φέτες ή στικ, χωρίς τους σπόρους

1 πιπεριά κίτρινη, σε φέτες ή στικ

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες

4 μανιτάρια πλευρώτους ή πορτομπέλο, κομμένο σε κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το ελαιόλαδο βασιλικού

15 φρέσκα φύλλα βασιλικού

100 ml ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα ετοιμάζουμε το ελαιόλαδο βασιλικού.

Στο μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τα φύλλα βασιλικού μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το σουρώνουμε με ένα τούλι ή τουλπάνι και έχουμε ένα αρωματικό για τις σαλάτες μας ελαιόλαδο βασιλικού.

Βάζουμε τα λαχανικά, το σκόρδο σε μπολ και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα για 6 λεπτά.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

Περνάμε τις φέτες τυριού από κρύο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το τινάζουμε ελαφρά.

Αμέσως ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε και τις δύο φέτες τυριού μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα 3-5 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές προσεκτικά.

Σε πιατέλα βάζουμε την μια φέτα τυριού από πάνω τα λαχανικά ρίχνουμε και έλαιο βασιλικού και κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα.

Ρίχνουμε και λίγο επιπλέον έλαιο βασιλικού και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !