Σαγανοτύρι με ελαιόλαδο βασιλικού

Τα μυστικά των Chef

Μια πρωτότυπη, εύκολη και πολύ νόστιμη γευστική δημιουργία. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σαγανοτύρι με φορμαέλα Αράχωβας ή ακόμα και χαλούμι για να πετύχουμε αυτή την ωραία μαστιχωτή υφή. Τα λαχανικά μπορείτε να τα επαυξήσετε με ότι σας αρέσει. Το ελαιόλαδο βασιλικού επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλες τις σαλάτες, είναι τόσο αρωματικό…

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαγανοτύρι με ελαιόλαδο βασιλικού

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef restaurant Terra Petra

Υλικά για 4 άτομα

2 φέτες σαγονοτύρι, 240 γρ. πάχους 2 εκ.

60 γρ αλευρι κοσκινισμενο

Νερό κρύο

Για τη γέμιση

1 πιπεριά κόκκινη, σε φέτες ή στικ, χωρίς τους σπόρους

1 πιπεριά κίτρινη, σε φέτες ή στικ

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες

4 μανιτάρια πλευρώτους ή πορτομπέλο, κομμένο σε κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το ελαιόλαδο βασιλικού

15 φρέσκα φύλλα βασιλικού

100 ml ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα ετοιμάζουμε το ελαιόλαδο βασιλικού.

Στο μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τα φύλλα βασιλικού μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το σουρώνουμε με ένα τούλι ή τουλπάνι και έχουμε ένα αρωματικό για τις σαλάτες μας ελαιόλαδο βασιλικού.

Βάζουμε τα λαχανικά, το σκόρδο σε μπολ και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα για 6 λεπτά.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

Περνάμε τις φέτες τυριού από κρύο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το τινάζουμε ελαφρά.

Αμέσως ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε και τις δύο φέτες τυριού μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα 3-5 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές προσεκτικά.

Σε πιατέλα βάζουμε την μια φέτα τυριού από πάνω τα λαχανικά ρίχνουμε και έλαιο βασιλικού και κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα.

Ρίχνουμε και λίγο επιπλέον έλαιο βασιλικού και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !