Μια ολόδροση σαλάτα που ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Η βινεγκρέτ χαρίζει τη δική της αρωματική και γευστική πινελιά και οι ξηροί καρποί και το πορτοκάλι διανθίζουν τη γεύση…
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη
Σαλάτα λαχανικών με φλοίδες κεφαλογραβιέρας και βινεγκρέτ πορτοκαλιού
Από τον Παναγιώτη Καραμπούλας, ταβέρνα Παναγιώτης, Περτούλι Τρικάλων
Υλικά για 6 άτομα
2 ντομάτες κομμένες κυδωνάτες
1 αγγούρι
200 γρ. ρόκα
1 συσκευασία εμπορίου με λάχανο, κόκκινο λάχανο, iceberg, ψιλοκομμένα
1 πορτοκάλι, καθαρισμένο κομμένο σε κύβους
100 γρ. κεφαλογραβιέρα σε φλοίδες
50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
20 γρ. κουκουνάρι
Για την βινεγκρέτ πορτοκαλιού
150 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. μπράντι
4 κ.σ. μουστάρδα Dijon
75 ml βαλσαμικό ξίδι
125 ml σάλτσα σόγιας
125 ml χυμό πορτοκαλιού
125 ml. ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Στο μπλέντερ ή σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Πλένουμε καλά και κόβουμε με το μαχαίρι ή με το χέρι όλα τα λαχανικά.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και ρίχνουμε λίγο από την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε τα λαχανικά στη σαλατιέρα και από πάνω βάζουμε το πορτοκάλι, τις φλοίδες κεφαλογραβιέρας, τα καρύδια, το κουκουνάρι.
Περιχύνουμε με βινεγκρέτ όσο θέλουμε και την υπόλοιπη την διατηρούμε σε βαζάκι ερμητικά κλειστό στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.