Σάντουιτς με προσούτο και τυρί τσαλαφούτι

Tips

Ένα πανεύκολο και νόστιμο σάντουιτς που γίνεται στη στιγμή… Το τσαλαφούτι είναι ένα φρέσκο τυράκι με χαμηλά λιπαρά, μόλις 14%, και έχει την κελαρυστή γεύση των βουνών της Ευρυτανίας, που φημίζεται για την καθαρότητα του περιβάλλοντος και την πλούσια βιοποικιλότητα. Τα γουρουνάκια βόσκουν σχεδόν ελεύθερα και μας δίνουν το απίθανο προσούτο Ευρυτανίας.

Αυτό το σάντουιτς είναι η αδυναμία μου γιατί έχει αυθεντική μεστή γεύση.

Xρόνος παρασκευής 4 λεπτά / Πολύ εύκολο

Σάντουιτς με προσούτο και τυρί τσαλαφούτι ΠΟΠ

Από τη Σίσσυ Νίκα, δημοσιογράφο γαστρονομίας

Υλικά για 4 άτομα

4 στρογγυλά ψωμάκια ή brioche για σάντουιτς

8 φέτες προσούτο Ευρυτανίας

100 γρ. τυρί τσαλαφούτι ΠΟΠ Ευρυτανίας

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Επιλέγουμε ότι ψωμάκι μας αρέσει από λευκό μέχρι ολικής άλεσης και από τσιαπάτα μέχρι brioche. To σχήμα μπορεί να είναι από στρογγυλό μέχρι τρίγωνο.

Το κόβουμε στη μέση.

Αλείφουμε την επιφάνεια της βάσης με τυρί τσαλαφούτι ΠΟΠ και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Από πάνω βάζουμε από δύο φέτες προσούτο Ευρυτανίας, που φημίζεται για τη γεύση του.

Κλείνουμε το σάντουιτς και το απολαμβάνουμε …

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !