Σοκολατένιο κέικ βραστό

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένας πειρασμός σοκολατένιος. Ένα κέικ ζουμερό που γίνεται στο microwave και το φούρνο και ξεχειλίζει. Η πινελιά πορτοκαλιού δένει αρμονικά με τη σοκολάτα και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν. 

Χρόνος παρασκευής 45-50 λεπτά / Εύκολο

Σοκολατένιο κέικ βραστό

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, Hotel Ganimides, Γαλαξίδι

Υλικά για μια φόρμα

550 γρ. ξινόγαλο

160 γρ. κουβερτούρα

40 γρ. βούτυρο, παγωμένο

20 γρ. λικέρ πορτοκάλι ή Grand Marnier

1 σφηνάκι χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι, ακέρωτο

1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη

400 γρ. ζάχαρη καστανή

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

60 γρ. κακάο εκλεκτό

600 ml. νερό βραστό

Για την επικάλυψη

Λιωμένη κουβερτούρα

Ξηρούς καρπούς

Σάλτσα σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξινόγαλο, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το βούτυρο, το λικέρ, το χυμό, το ξύσμα, το εκχύλισμα βανίλιας, 180 γρ. ζάχαρη.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά στα 800 Watt.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου στο μείγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή ταψί που έχουμε βουτυρώσει και έχουμε πασπαλίσει με λίγο κακάο.

Σε ένα μπολ βάζουμε 220 γρ. ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του κέικ.

Ρίχνουμε από πάνω το βραστό νερό ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του μείγματος.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον άερα για 30-35 λεπτά.

Το περιλούζουμε με σάλτσα σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς.

Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !