Σοκολατένιο κέικ βραστό

Tips

Ένας πειρασμός σοκολατένιος. Ένα κέικ ζουμερό που γίνεται στο microwave και το φούρνο και ξεχειλίζει. Η πινελιά πορτοκαλιού δένει αρμονικά με τη σοκολάτα και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν. 

Χρόνος παρασκευής 45-50 λεπτά / Εύκολο

Σοκολατένιο κέικ βραστό

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, Hotel Ganimides, Γαλαξίδι

Υλικά για μια φόρμα

550 γρ. ξινόγαλο

160 γρ. κουβερτούρα

40 γρ. βούτυρο, παγωμένο

20 γρ. λικέρ πορτοκάλι ή Grand Marnier

1 σφηνάκι χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι, ακέρωτο

1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη

400 γρ. ζάχαρη καστανή

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

60 γρ. κακάο εκλεκτό

600 ml. νερό βραστό

Για την επικάλυψη

Λιωμένη κουβερτούρα

Ξηρούς καρπούς

Σάλτσα σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξινόγαλο, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το βούτυρο, το λικέρ, το χυμό, το ξύσμα, το εκχύλισμα βανίλιας, 180 γρ. ζάχαρη.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά στα 800 Watt.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου στο μείγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή ταψί που έχουμε βουτυρώσει και έχουμε πασπαλίσει με λίγο κακάο.

Σε ένα μπολ βάζουμε 220 γρ. ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του κέικ.

Ρίχνουμε από πάνω το βραστό νερό ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του μείγματος.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον άερα για 30-35 λεπτά.

Το περιλούζουμε με σάλτσα σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς.

Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !