Σπαγγέτι φρέσκων λαχανικών σαλάτα

Tips

Όλη η φρεσκάδα και το χρώμα βρίσκεται σε αυτή τη σαλάτα. Ξεχειλίζει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και είναι ένα booster για τον οργανισμό μας. Συνοδεύει το κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι, τις ομελέτες αλλά και μόνη της αυτή η σαλάτα είναι ότι πρέπει για αποτοξίνωση.

Ο ειδικός κόφτης είναι απαραίτητος και στοιχίζει ελάχιστα.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ Εύκολο

Σπαγγέτι φρέσκων λαχανικών σαλάτα

Από την ταβέρνα « … σαν το αλάτι», Άγιος Φωκάς, Τήνος

Υλικά για 4 άτομα

1 μεγάλο παντζάρι

2-3 μεγάλα καρότα

3 μεγάλα κολοκύθια

1 αγγούρι

Για την σάλτσα

Ελαιόλαδο, 4 κουταλιές περίπου

Χυμό από 1 λεμόνι ή ξύδι

1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Τα ξεφλουδίζουμε αν θέλουμε ή απλά τα ξύνουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι.

Τα περνάμε από τον ειδικό κόφτη το καθένα ξεχωριστά.

Πρώτα ξεκινάμε από το παντζάρι και το βάζουμε σε ένα πιάτο.

Ξεπλένουμε τον κόφτη για να μην πάρουν χρώμα τα άλλα λαχανικά.

Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια, το καρότο, το αγγούρι.

Ετοιμάζουμε σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο, το ξύδι ή το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το πολτοποιημένο σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε καλά.

Σε σαλατιέρα βάζουμε τα σπαγγέτι καρότου, αγγουριού και κολοκυθιού, περιχύνουμε λίγο από το μείγμα ελαιολάδου και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα στη βάση έχουμε το καρότο, το αγγούρι και το κολοκύθι ανακατεμένα και στην κορυφή το παντζάρι.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα ελαιολάδου.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού, πασατέμπο, παπαρουνόσπορο.

Μπορούμε να κάνουμε και μια ωραία σάλτσα ταχίνι που είναι ιδιαίτερα νόστιμη και υγιεινή

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !