Σπιτικά απολαυστικά Σορμπέ: Συνταγές για Καλοκαιρινές Απολαύσεις

Tips

Τα σορμπέ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά εδέσματα, ιδανικά για την αναζωογόνηση και τη δροσιά στις ζεστές μέρες. Το πλεονέκτημα των σπιτικών σορμπέ είναι ότι μπορείτε να τα προσαρμόσετε στα γούστα σας, χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα και υλικά, χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά. Ακολουθούν μερικές απλές συνταγές για να ξεκινήσετε.

Σορμπέ Ροδάκινου

Υλικά

4 μεγάλα ροδάκινα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Βράστε τα ροδάκινα μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε τη φλούδα και το κουκούτσι. Πολτοποιήστε τα σε μίξερ. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αναμίξτε το σιρόπι ζάχαρης, τον χυμό λεμονιού και το πολτό ροδάκινου. Παγώστε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ή χρησιμοποιήστε την μέθοδο της τοποθέτησης στην κατάψυξη και ανάδευσης κάθε μία ώρα για 5-6 φορές.

Σορμπέ Φράουλα

Υλικά

2 φλιτζάνια φράουλες

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε τις φράουλες σε μίξερ. Εκτελέστε την ίδια διαδικασία για την παραγωγή του σιροπιού ζάχαρης όπως στην παραπάνω συνταγή. Αναμίξτε το σιρόπι ζάχαρης, τον χυμό λεμονιού και το πολτό φράουλας. Παγώστε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή ή χρησιμοποιήστε την μέθοδο της τοποθέτησης στην κατάψυξη και ανάδευσης κάθε μία ώρα για 5-6 φορές.

Σορμπέ Μάνγκο

Υλικά

2 μεγάλα μάνγκο

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

Χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε τα μάνγκο σε κομμάτια. Πολτοποιήστε τα σε μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός. Φτιάξτε το σιρόπι ζάχαρης με την ίδια διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω. Συνδυάστε το σιρόπι ζάχαρης, τον χυμό λεμονιού και το πολτό μάνγκο. Παγώστε το μείγμα όπως στις προηγούμενες συνταγές.

Σορμπέ Λεμόνι

Υλικά

1 φλιτζάνι χυμός λεμόνι

Φλούδα από 2 λεμόνια

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρέστε τη φλούδα λεμονιού και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού στο σιρόπι και ανακατέψτε καλά. Παγώστε το μείγμα όπως στις προηγούμενες συνταγές.

Σορμπέ με Μούρα

Υλικά

2 φλιτζάνια μούρα κάθε είδους

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε τα μούρα σε μίξερ και κρατήστε τον πολτό. Φτιάξτε το σιρόπι ζάχαρης όπως περιγράφεται παραπάνω. Συνδυάστε τον πολτό, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι. Παγώστε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ή χρησιμοποιήστε την μέθοδο της τοποθέτησης στην κατάψυξη και ανάδευσης κάθε μία ώρα για 5-6 φορές.

Σορμπέ Καρπούζι

Υλικά

6 φλιτζάνια καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια)

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

Χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε το καρπούζι σε μίξερ και σουρώστε το μείγμα για να αφαιρέσετε τις ίνες. Παρασκευάστε το σιρόπι ζάχαρης όπως περιγράφεται παραπάνω. Συνδυάστε τον χυμό καρπουζιού, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι. Παγώστε με την ίδια μέθοδο που περιγράφεται παραπάνω.

Τα σπιτικά σορμπέ είναι υγιεινές και δροσιστικές επιλογές για το καλοκαίρι. Με αυτές τις συνταγές, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα φρούτα και να πειραματιστείτε με τις γεύσεις που σας αρέσουν περισσότερο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !