Σπιτικό ρόφημα κακάο με άρωμα

Tips

Ένα φλιτζάνι ζεστό σπιτικό κακάο μπορεί να μας τονώσει και να μας ζεστάνει κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Εμείς θα σας δείξουμε τη βασική συνταγή και θα σας δώσουμε tips για έξτρα γεύση.

Για ένα φλιτζάνι κακάο θα χρειαστούμε:

2 κουταλάκια γλυκού σκόνη κακάο κοσκινισμένη

1-2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη

Ελάχιστο αλάτι (στην άκρη της μύτης του κουταλιού)

Ελάχιστη βανίλια σε σκόνη (στην άκρη της μύτης του κουταλιού)

1 φλιτζάνι καυτό νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με 2 κουταλιές της σούπας καυτό νερό.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.

Tips για έξτρα γεύση

Αφού εκτελέσουμε τη βασική συνταγή μπορούμε να δώσουμε έξτρα γεύση στο κακάο μας κάνοντας ή ένα περισσότερα από τα παρακάτω:

  • Προσθέτουμε 2 κουταλάκια κρέμα γάλακτος και χτυπάμε στο μπλέντερ. Αυτό θα δώσει στο κακάο μας πιο παχύρευστη και αφρώδη υφή.
  • Χτυπάμε κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, σκέτη ή με την προσθήκη λίγης βανίλιας και την τοποθετούμε στο φλιτζάνι μας. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο ή ρίχνουμε σιρόπι σοκολάτας ή βύσσινου.
  • Πριν τοποθετήσουμε το κακάο στο φλιτζάνι, βάζουμε λίγο σιρόπι σοκολάτας ή βύσσινου στον πάτο, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα γεμάτο φλιτζάνι με ζεστό κακάο ρίχνουμε μερικά marshmallows, ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !