Tips για ένα τέλειο τοστ

Tips

Τοστ, το αγαπημένο μας σνακ για κάθε ώρα και στιγμή. Ιδανικό για το σπίτι, τη δουλειά, το σχολείο, το ταξίδι… χορταστικό, θρεπτικό και απολαυστικό. Από τη δική σου εμπειρία, θα έχεις ήδη διαπιστώσει πως δεν το πετυχαίνεις πάντα όπως το θέλεις.

Άραγε υπάρχουν μυστικά επιτυχίας ακόμα και για μια τόσο απλή παρασκευή; Και όμως υπάρχουν και εμείς θα σου τα πούμε όλα.

  1. Χρησιμοποιούμε υλικά καλής ποιότητας. Αγοράζουμε ποιοτικό ψωμί, τυρί και αλλαντικά. Γενικά προσέχουμε ώστε το σύνολο των υλικών που χρησιμοποιούμε να είναι επιλεγμένα ένα προς ένα.
  2. Ψήνουμε το τοστ στο κατάλληλο σκεύος/συσκευή. Επιλέγουμε μια καλή τοστιέρα ή ένα ποιοτικό αντικολλητικό τηγάνι και δεν ψήνουμε το τοστ μας οπουδήποτε.
  3. Αποφεύγουμε να ψήνουμε το τοστ μαζί με υγρά υλικά. Αν για παράδειγμα θέλουμε να βάλουμε στο τοστ μας ντομάτα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι θα αποβάλει υγρά και θα καταστρέψει την τραγανή υφή του. Για αυτό, επιλέγουμε να τοποθετήσουμε πιο στεγνά υλικά, όπως πιπεριές, αβοκάντο, στεγνά χορταρικά ή αν επιμένουμε στη ντομάτα να αφαιρέσουμε πρώτα το εσωτερικό της που είναι πιο ζουμερό.
  4. Χρησιμοποιούμε λίγα και απλά υλικά. Το τοστ είναι ένα απλό σνακ που χρησιμεύει κυρίως στο να μας κρατάει χορτάτους μέχρι το κανονικό μας γεύμα. Για αυτό και δεν υπάρχει λόγος να το φορτώνουμε με πολλά υλικά. Άλλωστε για να το απολαύσουμε στο έπακρο πρέπει οι γεύσεις και τα αρώματα να είναι ξεκάθαρα.
  5. Δίνουμε σημασία στον τρόπο ψησίματος. Αρχικά προθερμαίνουμε την τοστιέρα σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια τοποθετούμε το τοστ. Αφήνουμε να ψηθεί χωρίς να σηκώσουμε την πλάκα για 2-3 λεπτά, ελέγχουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο ανάλογα με το πόσο καλοψημένο το θέλουμε.
  6. Προσθέτουμε μια πινελιά νοστιμιάς. Ανάλογα με τα γούστα μας μπορούμε να προσθέσουμε στο τοστ μας ένα έξτρα υλικό ή αρωματικό. Για παράδειγμα να το αλείψουμε με βούτυρο, να ρίξουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή να το ενισχύσουμε με κάποια σως πριν ή μετά το ψήσιμο.
  7. Το ψήνουμε την ώρα που θα το φάμε. Το τοστ τρώγεται τη στιγμή που το ετοιμάζουμε. Αν το αφήσουμε για αργότερα ή το συσκευάσουμε ψημένο για να το πάρουμε μαζί μας, θα κρυώσει, θα μαλακώσει ή θα ξεραθεί. Μπορούμε λοιπόν να το ετοιμάσουμε όποτε θέλουμε και μας βολεύει αλλά το ψήσιμό του πρέπει να γίνει λίγο πριν το φάμε. Διαφορετικά είναι προτιμότερο να το απολαύσουμε σαν σάντουιτς.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !