Στριφτό τσιγάρο ή συμβατικό

Tips

Αλήθεια έχετε ποτέ σκεφτεί ποιο είναι πιο επικίνδυνο από τα δύο τσιγάρα;

Σίγουρα το στριφτό τσιγάρο είναι πιο φθηνό από τα συμβατικά, και αυτό είναι ένας από τους λόγους, που έχει γίνει πιο δημοφιλές ιδιαίτερα από τους νέους καπνιστές. Μάλιστα θεωρείται ότι καπνίζοντας στριφτό θα καπνίσουν λιγότερο, γιατί θέλει κάποια διαδικασία για να  φτιαχτεί, οπότε αυτό δρα ανασταλτικά στην ευκολία πρόσβασης σε μεγαλύτερο αριθμό συμβατικών τσιγάρων.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική

Πρόσφατες ιατρικές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ανάμεσα στα δύο είδη καπνού, συγκρίνοντας ίσες πάντα ποσότητες, ο καπνός από το στριφτό τσιγάρο είναι δύο μέχρι τρεις φορές πιο τοξικός. Επίσης είναι έξι φορές πιο εθιστικός από τα συμβατικά τσιγάρα.

Πως εξηγείται αυτό;

Το χαρτί που χρησιμοποιείται για το τύλιγμα των στριφτών τσιγάρων είναι παχύτερο,  η συσκευασία τους είναι ατελής και τυλίγονται λιγότερο σωστά.

Το τσιγάρο αυτό σβήνει πιο εύκολα, οπότε αναγκαστικά ο καπνιστής τραβά πιο δυνατά για να διατηρείται το τσιγάρο αναμμένο. Καθώς λοιπόν τραβά πιο δυνατά τα σωματίδια παρασύρονται ακόμα πιο βαθιά στους βρόγχους.

Πολλές φορές το τσιγάρο σβήνει, οπότε απαιτείται άναμμα και πάλι.

Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο πιο συχνά ανάβετε το τσιγάρο τόσο περισσότερο πυροδοτείται η καύση και αυξάνεται γεωμετρικά ο αριθμός των λεπτών σωματιδίων και του μονοξειδίου, που συναντούν τους βρόγχους και επικάθονται.

Ανεξάρτητα πάντως πιο από τα δύο τσιγάρα είναι πιο τοξικό εσείς θα πρέπει να σκέφτεστε πάντα ότι κάθε είδος καπνού προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας.

Η όλη προσπάθειά μας θα πρέπει να επικεντρωθεί πώς θα μπορέσουμε να απεξαρτηθούμε το ταχύτερο δυνατόν και να σταματήσουμε το κάπνισμα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα  

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι με ελιές
Επόμενο άρθροΑσουρέ λωτού superfood

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !