Ασουρέ λωτού superfood

Tips

Mια γευστική δημιουργία superfood … πραγματική έκρηξη βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Ο λωτός χαρίζει διατροφικά οφέλη και θωρακίζει τον οργανισμό μας. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, συμβάλει στην αντιγήρανση και είναι σύμμαχος για την ομορφιά μας. Ο λωτός είναι το φρούτο που αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας.  Εμείς μυηθήκαμε στα μυστικά του λωτού, στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Βαλένθια της Ισπανίας, όπου καλλιεργείτε και εξάγεται η μεγαλύτερη ποσότητα λωτού στην Ευρώπη.

Η συγκομιδή του λωτού στην Βαλένθια

Το ταξίδι μας έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Mediterranean Combo, που σκοπό έχει την προώθηση κηπευτικών και φρούτων από 7 αγροτικούς συνεταιρισμούς της Κρήτης και της Ισπανίας.

Ασουρέ λωτού superfood

Aπό τον Ισπανικό Συνεταιρισμό Λωτού, Βαλένθια

Υλικά για 4 άτομα

6 λωτούς

600 ml νερό εμφιαλωμένο

1 κ.σ. κάσιους

1 κ.σ. κουκουνάρι

1 κ.σ. αμύγδαλα λευκά ολόκληρα

1 κ.σ. σταφίδες μαύρες

2 κ.σ. σιτάρι

2 κ.σ. στραγάλια

5 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. πιπερόριζα

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

Για το φινίρισμα

2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου

1 κ.σ. κουκουνάρι

Κανέλα Κεϋλάνης

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το σιτάρι και το βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στραγάλια και τα βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κάσιους, το κουκουνάρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ του λωτού.

Κόβουμε τους λωτούς στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και με ένα κουτάλι παίρνουμε τη σάρκα του λωτού και τη βάζουμε στο μπλέντερ.

Πολτοποιούμε τους λωτούς μέχρι να έχουμε έναν βελούδινο πουρέ και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας απαλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κύμινο, την πιπερόριζα, τα αμύγδαλα και την κανέλα και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να βράσουν άλλα 10 – 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε να δέσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε σε ποτήρια ή μπολ.

Γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου ή κουκουνάρι και κανέλα Κεϋλάνης.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !