Συνταγές Vip΄s: Mαρία Εκμεκτσίογλου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Γλυκό τριαντάφυλλο. Ένα από τα αγαπημένα γλυκά, τόσο φίνο και εκλεπτυσμένο, τόσο αρωματικό από τα χεράκια της αγαπημένης μου φίλης και διάσημης chef Μαρίας Εκμεκτσίογλου. Εκείνη μας έκανε να αγαπήσουμε την κουζίνα της Πόλης, μέσα από τη σειρά των τηλεοπτικών της εκπομπών, μέσω των βιβλίων της και των πολυβραβευμένων εστιατορίων της, που την πόρτα τους έχουν διαβεί διασημότητες από όλο τον κόσμο.

Στην Κωνσταντινούπολη κάθε φορά που πηγαίνω θα περάσω να δοκιμάσω τα καλύτερα της Μαρίας, στο εστιατόριό της Maria’ s στο Etiler και ανυπομονώ να δοκιμάσω το ευφάνταστο menu στο ολοκαίνουργο εστιατόριό της Mayikas, στο Bodrum, ακριβώς στο σημείο που έχει το μαγικό ηλιοβασίλεμα, εκεί που ο ήλιος βουτά στη θάλασσα. Είμαι περήφανη για τη Μαρία μας και μοιράζεται τη συνταγή της αποκλειστικά μαζί μας.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά

Χρόνος αναμονής 1 νύκτα

Γλυκό τριαντάφυλλο από τη Μαρία Εκμεκτσίογλου

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου επί τω έργω…

Υλικά

Ροδοπέταλα από 40 Μαγιάτικα ροζ τριαντάφυλλα

1 200 ml. νερό εμφιαλωμένο

1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

Χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ με νερό ρίχνουμε τα ροδοπέταλα και τα αφήνουμε 10 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε με πολύ προσοχή .

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης.

Τα τρίβουμε με τη ζάχαρη απαλά σαν να τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά.

Τα αφήνουμε όλο το βράδυ .

Την επόμενη ημέρα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα που ζυμώσαμε από το βράδυ.

Σιγοβράζουν όλα μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι και τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε με το γλυκό τα αποστειρωμένα γυάλινα βάζα ξέχειλα.

Έτσι αιχμαλωτίζουμε τα αρώματα της άνοιξης και του καλοκαιριού στα βάζα για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Με γιαούρτι ή κρέμα είναι επικό αλλά και σκέτο δένει αρμονικά με το τσάι ή τον καφέ.

ό τη Σίσσυ Νίκα, δημοσιογράφο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γιορτινά ροφήματα και ποτά για εσένα και τους καλεσμένους σου

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να υποδεχτείς στο σπίτι σου συγγενείς και φίλους για να γιορτάσετε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και τον...

Το χριστουγεννιάτικο deco φέτος θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της οικογένειας και η διακόσμηση του σπιτιού μας πρέπει δημιουργεί ένα background χαρούμενο με χρώμα και style. Φέτος αποφασίζουμε μαζί...

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !