Συνταγές Vip΄s: Mαρία Εκμεκτσίογλου

Τα μυστικά των Chef

Γλυκό τριαντάφυλλο. Ένα από τα αγαπημένα γλυκά, τόσο φίνο και εκλεπτυσμένο, τόσο αρωματικό από τα χεράκια της αγαπημένης μου φίλης και διάσημης chef Μαρίας Εκμεκτσίογλου. Εκείνη μας έκανε να αγαπήσουμε την κουζίνα της Πόλης, μέσα από τη σειρά των τηλεοπτικών της εκπομπών, μέσω των βιβλίων της και των πολυβραβευμένων εστιατορίων της, που την πόρτα τους έχουν διαβεί διασημότητες από όλο τον κόσμο.

Στην Κωνσταντινούπολη κάθε φορά που πηγαίνω θα περάσω να δοκιμάσω τα καλύτερα της Μαρίας, στο εστιατόριό της Maria’ s στο Etiler και ανυπομονώ να δοκιμάσω το ευφάνταστο menu στο ολοκαίνουργο εστιατόριό της Mayikas, στο Bodrum, ακριβώς στο σημείο που έχει το μαγικό ηλιοβασίλεμα, εκεί που ο ήλιος βουτά στη θάλασσα. Είμαι περήφανη για τη Μαρία μας και μοιράζεται τη συνταγή της αποκλειστικά μαζί μας.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά

Χρόνος αναμονής 1 νύκτα

Γλυκό τριαντάφυλλο από τη Μαρία Εκμεκτσίογλου

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου επί τω έργω…

Υλικά

Ροδοπέταλα από 40 Μαγιάτικα ροζ τριαντάφυλλα

1 200 ml. νερό εμφιαλωμένο

1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

Χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ με νερό ρίχνουμε τα ροδοπέταλα και τα αφήνουμε 10 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε με πολύ προσοχή .

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης.

Τα τρίβουμε με τη ζάχαρη απαλά σαν να τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά.

Τα αφήνουμε όλο το βράδυ .

Την επόμενη ημέρα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα που ζυμώσαμε από το βράδυ.

Σιγοβράζουν όλα μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι και τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε με το γλυκό τα αποστειρωμένα γυάλινα βάζα ξέχειλα.

Έτσι αιχμαλωτίζουμε τα αρώματα της άνοιξης και του καλοκαιριού στα βάζα για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Με γιαούρτι ή κρέμα είναι επικό αλλά και σκέτο δένει αρμονικά με το τσάι ή τον καφέ.

ό τη Σίσσυ Νίκα, δημοσιογράφο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !