Τα μυστικά για γρήγορο μαρινάρισμα

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

H μαρινάδα δίνει έξτρα γεύση και κάνει πιο αφράτα αρκετά είδη κρέατος, κυνηγιού, ψαριών ακόμα και λαχανικών.

Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται αρκετές ώρες προκειμένου να απορροφηθεί και να δράσει και έτσι αποφεύγαμε τις συνταγές που ζητούν οπωσδήποτε μαρινάρισμα.

Τώρα όμως υπάρχουν τρόποι για να κερδίσουμε χρόνο και να διανθίσουμε ακόμα πιο έντονα τη γεύση των υλικών μας.

Τί κάνουμε για την επιτάχυνση της διαδικασίας μαριναρίσματος;

Υλικά κομμένα σε μικρά κομμάτια

Είναι ευνόητο αν βάλουμε για μαρινάρισμα ένα μπούτι αρνάκι, σίγουρα για να διεισδύσει βαθιά η μαρινάδα χρειάζεται χρόνος.

Αν όμως είναι κομμένα σε μικρά κομμάτια τότε η μαρινάδα διεισδύει γρήγορα. Αυτό μπορεί να γίνει όχι μόνον στα σουβλάκια αλλά σε όποιο κρέας επιθυμούμε. Έτσι θα μαριναριστούν γρήγορα και ομοιόμορφα.

Όξινα υλικά

Το σίγουρο είναι ότι τα όξινα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη μαρινάδα επιταχύνουν τη διαδικασία της διείσδυσης και επιπλέον χαρίζουν ωραίες πινελιές.

Το κρασί, ο χυμός λεμονιού, το ξίδι, το βαλσάμικο, το γιαούρτι, το αριάνι, οι χυμοί φρούτων κυρίως εσπεριδοειδών, η μπύρα συμβάλουν στην επιτάχυνση του μαριναρίσματος.

Αρωματικά υλικά

Στην μαρινάδα μπορεί να χαρίσουν άρωμα και γεύση υλικά όπως το μέλι, η σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, ο κουρκουμάς, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το σχινόπρασο.

Εκτός από τη ξεχωριστή γεύση που μπορούν να δώσουν στις γευστικές σας δημιουργίες βοηθούν ώστε η μαρινάδα να απορροφηθεί καλύτερα και πιο γρήγορα.

Μη φοβηθείτε και μην τσιγκουνεύεστε την ποσότητα.

Το μυστικό της θερμοκρασίας της μαρινάδας

Στην μαρινάδα δεν χρησιμοποιούμε υλικά που μόλις βγήκαν από το ψυγείο όπως παγωμένο χυμό, παγωμένο γιαούρτι γιατί αυτό καθυστερεί πολύ το μαρινάρισμα.

Ζεσταίνουμε τη μαρινάδα στην κουζίνα ή στο φούρνο μας και αυτό βοηθά να πήξει ελαφρά η μαρινάδα και αναδύονται καλύτερα τα αρώματα. Τότε περιχύνουμε το κρέας ή ότι άλλο με τη χλιαρή μαρινάδα, γιατί αν είναι καυτή θα αρπάξει ο έξω ιστός και εσωτερικά δεν θα περάσει η μαρινάδα.

Το μασάζ απαραίτητο

Το μασάζ του κρέατος ή του ψαριού ή των λαχανικών με τη μαρινάδα επιταχύνει δραστικά τη διαδικασία, αφού με αυτόν τον τρόπο είμαστε σίγουροι ότι απορροφάται ομοιόμορφα και πάει παντού. Έτσι βάζουμε τα γάντια μας και κάνουμε μασάζ απλώνοντας τη μαρινάδα πάνω στα υλικά, που μαρινάρουμε σε όλες τις πλευρές.

Έτσι πολύ γρήγορα απορροφάται η γεύση και τα αρώματα.

Στην κουζίνα μη φοβάστε να πειραματίζεστε. Δοκιμάστε διάφορα συστατικά, ακολουθείστε τις τεχνικές που μοιραστήκαμε μαζί σας και θα πετύχετε νόστιμο αποτέλεσμα ακόμα και σε μισή ώρα.

Δεν χρειάζεται να διανυκτερεύσουν στο ψυγείο κρέας και μαρινάδα για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με τον δικό σας πειραματισμό θα βρείτε και τις αναλογίες και τα υλικά που ικανοποιούν τους δικούς σας γευστικούς κάλυκες.

Προηγούμενο άρθροΣφακιανή πίτα με μέλι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !