Τα Ναι και τα Όχι του Καλοκαιρινού Μακιγιάζ

Tips

Το καλοκαίρι με τον λαμπερό ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες έχει τις ιδιαιτερότητές του όταν πρόκειται για το μακιγιάζ. Το μυστικό είναι να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα και να τα εφαρμόσετε σωστά, ώστε να επιτύχετε ένα φρέσκο, φυσικό και ανθεκτικό στη ζέστη look. Ας δούμε λοιπόν τα ναι και τα όχι του καλοκαιρινού μακιγιάζ.

Τα Ναι του Καλοκαιρινού Μακιγιάζ

  1. Αντηλιακή Προστασία: Αυτό είναι ένα μεγάλο ναι. Ακόμη και αν εφαρμόζετε ελάχιστο μακιγιάζ, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη. Επιλέξτε μια βάση ή BB cream με αντηλιακό δείκτη (SPF) για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB.
  2. Ελαφρύ Μακιγιάζ: Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για να ελαφρύνετε το μακιγιάζ σας. Επιλέξτε ελαφριά, υδατική βάση ή BB cream αντί για βαρύ foundation. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σας να αναπνεύσει και θα αποφευχθεί η εμφάνιση των ανεπιθύμητων γυαλάδων.
  3. Waterproof Προϊόντα: Η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία μπορεί να κάνουν το μακιγιάζ σας να “τρέξει”. Επιλέξτε waterproof μάσκαρα, eyeliner και σκιά ματιών για να διατηρήσετε το look σας αναλλοίωτο.

Τα Όχι του Καλοκαιρινού Μακιγιάζ

  1. Βαρύ Μακιγιάζ: Αποφύγετε τα βαριά foundations και τα προϊόντα που μπορεί να φράξουν τους πόρους σας. Το καλοκαίρι, το δέρμα σας χρειάζεται να αναπνέει και η υπερβολική ποσότητα μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει ακμή και άλλα προβλήματα δέρματος.
  2. Σκούρα Χρώματα: Τα σκούρα χρώματα μπορεί να δείχνουν υπερβολικά βαριά και αταίριαστα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επιλέξτε φωτεινά, φυσικά χρώματα για μια φρέσκια και ζωηρή εμφάνιση.
  3. Προϊόντα με γυαλιστερή υφή: Η λάμψη μπορεί να δείχνει περισσότερο σαν ιδρώτας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Προτιμήστε ματ προϊόντα και χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ setting powder για να κρατήσετε το δέρμα σας απαλό και φυσικά λαμπερό.

Γενικά, το καλοκαιρινό μακιγιάζ πρέπει να είναι ελαφρύ, φρέσκο και φυσικό. Αποφύγετε τα βαριά προϊόντα και τα σκούρα χρώματα και θυμηθείτε πάντα να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Με τις σωστές τεχνικές και προϊόντα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο καλοκαιρινό look που θα διαρκέσει όλη την ημέρα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !