Μια πολύ εύκολη γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ. Ενδείκνυται σε περιόδους που θέλουμε να τρώμε πιο υγιεινά για να χάσουμε βάρος.
Το κοτόπουλο συνδυάζεται με ψητά λαχανικά που ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Οι πιπεριές είναι όλων των χρωμάτων, τα κολοκυθάκια ευπρόσδεκτα καθώς και τα μανιτάρια και οι μελιτζάνες.
Η επιλογή δική σας…
Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη
Φιλέτο στήθος κοτόπουλου με ψητά λαχανικά
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες Διχώρι, Φωκίδα
Υλικά για 2 άτομα
Για τα λαχανικά
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί ή κίτρινη
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
1 ½ σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
50 ml. ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. φύλλα θυμαριού
Για το κοτόπουλο
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο στα δύο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
Για το σερβίρισμα
Σαλάτα ρόκα με 3 ντοματίνια, στον καθένα
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τις πιπεριές και το κολοκυθάκι σε λωρίδες, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και το σκόρδο.
Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο να μαριναριστούν, με την μισή ποσότητα ελαιόλαδου.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και αραδιάζουμε τα λαχανικά, τα πασπαλίζουμε με θυμάρι.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, γυρίζοντάς τα με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στα στήθη του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα. Κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο, να πάνε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο παντού.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα στήθη για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου στο ταψί πάνω από τα λαχανικά και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180° C στον αέρα για 20-25 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν τα στήθη του κοτόπουλου, γυρίζοντας τα και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και σερβίρουμε σαν βάση τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου.
Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα και ντοματίνια.
Ολόγυρα ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο.