Τάρτα φράουλα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή και εμείς ετοιμάζουμε μια απίθανη τάρτα. Σας δίνουμε τη συνταγή πως μπορείτε να φτιάξετε και τη βάση της τάρτας, αλλά για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να πάρετε έτοιμη τη ζύμη και απλά να  την ψήσετε ή να πάρετε έτοιμη βάση τάρτας. Η επιλογή δική σας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η φράουλα είναι φρούτο με υψηλή διατροφική αξία που προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά / Xρόνος ψύξης 1 ώρα / Μέτριας δυσκολίας

Τάρτα φράουλα

Υλικά για 2 τάρτες διαμ. 24 εκ.

Για τη ζύμη τάρτας

200 γρ. βούτυρο αγελάδας, παγωμένο

1 αυγό ολόκληρο

Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

100 γρ. άχνη ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο

Για την κρέμα

300 γρ. τυρί Κατίκι Δομοκού δροσερό ή άλλο κρεμώδες τυρί

1 βανίλια ή εκχύλισμα βανίλιας

500 ml κρέμα γάλακτος 35% δροσερή

¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

500 γρ. φράουλες φρέσκιες, κομμένες στη μέση και δροσερές

Tρόπος παρασκευής

Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας.

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το βούτυρο.

Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό με το ξύσμα και ανακατεύουμε ελαφρά με το βούτυρο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη και το κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο και φτιάχνουμε μια ζύμη, τρίβοντας απαλά με τα δάκτυλά μας το βούτυρο με το αλεύρι.

Ζυμώνουμε ελαφρά για λίγο και τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη.

Την  παγώνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χωρίζουμε στα δύο για τις 2 τάρτες.

Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τον πλάστη ανοίγουμε σε φύλλα.

Στρώνουμε τις ζύμες στις ταρτιέρες και τρυπάμε καλά με το πιρούνι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170ο C για 25 λεπτά.

Bγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε για 2 λεπτά για να «αφρατέψει» το μίγμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα μέχρι να πετύχουμε μία απαλή λεία κρέμα.

Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα.

Γαρνίρουμε την τάρτα με τις φράουλες ακτινωτά και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα φρούτα όπως μπανάνα, ακτινίδιο, ροδάκινο, βερίκοκο και δαμάσκηνο.

Μπορούμε να πασπαλίσουμε με σταγόνες σοκολάτας ή με ξηρούς καρπούς αμύγδαλο ή φιστίκι.

Συνταγή : Άννα Γάσπαρη, μαγείρισσα Κάρυστος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !