Τάρτα φράουλα

Tips

Οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή και εμείς ετοιμάζουμε μια απίθανη τάρτα. Σας δίνουμε τη συνταγή πως μπορείτε να φτιάξετε και τη βάση της τάρτας, αλλά για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να πάρετε έτοιμη τη ζύμη και απλά να  την ψήσετε ή να πάρετε έτοιμη βάση τάρτας. Η επιλογή δική σας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η φράουλα είναι φρούτο με υψηλή διατροφική αξία που προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά / Xρόνος ψύξης 1 ώρα / Μέτριας δυσκολίας

Τάρτα φράουλα

Υλικά για 2 τάρτες διαμ. 24 εκ.

Για τη ζύμη τάρτας

200 γρ. βούτυρο αγελάδας, παγωμένο

1 αυγό ολόκληρο

Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

100 γρ. άχνη ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο

Για την κρέμα

300 γρ. τυρί Κατίκι Δομοκού δροσερό ή άλλο κρεμώδες τυρί

1 βανίλια ή εκχύλισμα βανίλιας

500 ml κρέμα γάλακτος 35% δροσερή

¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

500 γρ. φράουλες φρέσκιες, κομμένες στη μέση και δροσερές

Tρόπος παρασκευής

Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας.

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το βούτυρο.

Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό με το ξύσμα και ανακατεύουμε ελαφρά με το βούτυρο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη και το κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο και φτιάχνουμε μια ζύμη, τρίβοντας απαλά με τα δάκτυλά μας το βούτυρο με το αλεύρι.

Ζυμώνουμε ελαφρά για λίγο και τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη.

Την  παγώνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χωρίζουμε στα δύο για τις 2 τάρτες.

Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τον πλάστη ανοίγουμε σε φύλλα.

Στρώνουμε τις ζύμες στις ταρτιέρες και τρυπάμε καλά με το πιρούνι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170ο C για 25 λεπτά.

Bγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε για 2 λεπτά για να «αφρατέψει» το μίγμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα μέχρι να πετύχουμε μία απαλή λεία κρέμα.

Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα.

Γαρνίρουμε την τάρτα με τις φράουλες ακτινωτά και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα φρούτα όπως μπανάνα, ακτινίδιο, ροδάκινο, βερίκοκο και δαμάσκηνο.

Μπορούμε να πασπαλίσουμε με σταγόνες σοκολάτας ή με ξηρούς καρπούς αμύγδαλο ή φιστίκι.

Συνταγή : Άννα Γάσπαρη, μαγείρισσα Κάρυστος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !