Σολωμός tartare με lime, τζίντζερ και αρωματικό λάδι άνηθου

Tips

Mια φίνα γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας που θα αρέσει πολύ σε εκείνους που προτιμούν ωμοφαγία. Αν όμως δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη πρόταση που πλημμυρίζει αρώματα είμαστε σίγουροι ότι θα την «υιοθετήσετε». Ιδανικά συνοδεύει με απόλυτη αρμονία τα αποστάγματα, τη βότκα, τα κοκτέιλ αλλά και ένα ωραίο δροσερό ροζέ ή λευκό κρασί αφρώδες ή μη.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά Πολύ εύκολη

Σολωμός tartare με lime, τζίντζερ και αρωματικό λάδι άνηθου

Από τον Κώστα Γεωργατζά, διακεκριμένο private chef 

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φιλέτο σολομού, καθαρισμένο

2 lime

40 γρ. τζίντζερ

2 γρ. τριμμένο τσίλι

40 γρ φρέσκα φύλλα άνηθου

60 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

30 ml ηλιέλαιο

Άνθο αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Φύτρες αρακά και micro greens

Τρόπος παρασκευής  

Στο multi blender βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και τα φύλλα άνηθου.

Χτυπάμε καλά για 3 λεπτά και προαιρετικά το περνάμε από τουλπάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το σολομό σε τέλειους κύβους και τους βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από το lime, το τριμμένο τζίντζερ, το τσίλι, τον άνθο αλατιού, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις σταγόνες ελαιόλαδου.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα τσέρκι 12 εκ. για να δώσουμε κυκλικό σχήμα.

Σε μεγάλο πιάτο βάζουμε το τσέρκι και το αφαιρούμε έτσι παίρνει το κυκλικό σχήμα.

Περιχύνουμε με το λάδι άνηθου και διακοσμούμε με λεπτές φέτες lime, φύτρες αρακά και micro greens.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροΦράουλα νόστιμη και ευεργετική
Επόμενο άρθροΤάρτα φράουλα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !