Σολωμός tartare με lime, τζίντζερ και αρωματικό λάδι άνηθου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Mια φίνα γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας που θα αρέσει πολύ σε εκείνους που προτιμούν ωμοφαγία. Αν όμως δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη πρόταση που πλημμυρίζει αρώματα είμαστε σίγουροι ότι θα την «υιοθετήσετε». Ιδανικά συνοδεύει με απόλυτη αρμονία τα αποστάγματα, τη βότκα, τα κοκτέιλ αλλά και ένα ωραίο δροσερό ροζέ ή λευκό κρασί αφρώδες ή μη.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά Πολύ εύκολη

Σολωμός tartare με lime, τζίντζερ και αρωματικό λάδι άνηθου

Από τον Κώστα Γεωργατζά, διακεκριμένο private chef 

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φιλέτο σολομού, καθαρισμένο

2 lime

40 γρ. τζίντζερ

2 γρ. τριμμένο τσίλι

40 γρ φρέσκα φύλλα άνηθου

60 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

30 ml ηλιέλαιο

Άνθο αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Φύτρες αρακά και micro greens

Τρόπος παρασκευής  

Στο multi blender βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και τα φύλλα άνηθου.

Χτυπάμε καλά για 3 λεπτά και προαιρετικά το περνάμε από τουλπάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το σολομό σε τέλειους κύβους και τους βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από το lime, το τριμμένο τζίντζερ, το τσίλι, τον άνθο αλατιού, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις σταγόνες ελαιόλαδου.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα τσέρκι 12 εκ. για να δώσουμε κυκλικό σχήμα.

Σε μεγάλο πιάτο βάζουμε το τσέρκι και το αφαιρούμε έτσι παίρνει το κυκλικό σχήμα.

Περιχύνουμε με το λάδι άνηθου και διακοσμούμε με λεπτές φέτες lime, φύτρες αρακά και micro greens.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροΦράουλα νόστιμη και ευεργετική
Επόμενο άρθροΤάρτα φράουλα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !