Τάρτα με λωτό, ρόκα και κουκουνάρι

Tips

Μια πανεύκολη συνταγή που ξεχειλίζει γλύκα … και είναι υψηλής διατροφικής αξίας. Ο λωτός είναι μια υπερτροφή – σύμμαχός για τον χειμώνα, αφού ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας. Απίθανη ήταν η τάρτα που δοκιμάσαμε στην Βαλένθια, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη καλλιέργεια λωτού στην Ευρώπη.

Στον απέραντο κήπο της Βαλένθια, έναν από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, είχαμε προσκληθεί για να μυηθούμε στα μυστικά της καλλιέργειας του λωτού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Mediterranean Combo, που σκοπό έχει να προβάλει τα κηπευτικά από τους 7 μεγαλύτερους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Κρήτης και τον λωτό της Ισπανίας.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Εύκολο

Τάρτα με λωτό, ρόκα και κουκουνάρι

Από τον Ισπανικό Συνεταιρισμό Λωτού, Βαλένθια Ισπανία

Υλικά για μια τάρτα

4 λωτοί

1 συσκευασία σφολιάτας

10 φύλλα ρόκας

200 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κομμάτια

1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τους λωτούς από το κοτσάνι και τα κουκούτσια.

Αφαιρούμε τη σάρκα του λωτού με ένα κουτάλι.

Την βάζουμε στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε έναν βελούδινο πουρέ.

Παράλληλα έχουμε ανοίξει το φύλλο σφολιάτας για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας 15 εκ. και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, απλώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια.

Κόβουμε τα κομμάτια της σφολιάτας που εξέχουν.

Τρυπάμε την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι ολόγυρα και ρίχνουμε τον πουρέ του λωτού, απλώνοντάς τον με την μαρίζ σε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κουκουνάρι.

Ρίχνουμε στην επιφάνεια και κομματάκια βουτύρου για υγρασία και γεύση ξεχωριστή.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί και να κρυώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα ρόκας και καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !