Τάρτα μήλου «σκεπαστή»

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το φθινόπωρο τα μήλα είναι στα καλύτερά τους και οι μηλόπιτες πρωταγωνιστούν…

Εμείς ζητήσαμε από τον έγκριτο καθηγητή ζαχαροπλαστικής να μας δώσει τη συνταγή που αγαπάμε και φτιάξαμε μαζί του τάρτα μήλου σκεπαστή…

Είναι ότι καλύτερο για τον καφέ ή το τσάι αλλά και τα παιδιά την εκτίμησαν ιδιαίτερα. Αν θέλετε την σερβίρετε και με κρέμα σαντιγί και φυλλαράκια μέντας.

Xρόνος παρασκευής 1 ώρα και 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Μέτριας δυσκολίας

Τάρτα μήλου «σκεπαστή»

Από τον Αλέξανδρο Κριτσαντώνη, chef patissier, καθηγητή της σχολής μαγειρικής Praxis

 Υλικά

650 γρ. αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής

250 γρ. ζάχαρη άχνη

325 γρ. μαργαρίνη μαλακή

3 μεγάλα αυγά

1 γρ. βανίλια

12 γρ. baking powder

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι ή μισό λεμόνι

Μια πρέζα κανέλα

Γέμιση με μήλα

750 γρ μήλα καθαρισμένα και κομμένα κυβάκια ή φέτες

120 γρ. ψίχα καρυδιού

100 γρ. σταφίδα μαύρη

400 ml νερό εμφιαλωμένο

100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

30 γρ. κορν φλάουρ και ίση ποσότητα κρύου νερού

Για το φινίρισμα

1 αυγό

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, τη βανίλια, το ξύσμα, την κανέλα και τέλος βροχηδόν το αλεύρι με το baking powder.

Ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Βγάζουμε τη ζύμη, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για 1 ώρα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση της τάρτας.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τα μήλα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα,  για 15-20 λεπτά.

Παράλληλα διαλύουμε σε μπολ με κρύο νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και τη σταφίδα, ανακατεύουμε ελαφρά  και  αφήνουμε τη γέμιση να σταθεροποιηθεί.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε στον πάγκο που έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Με τον πλάστη ανοίγουμε  δύο φύλλα του 1εκ.

Απλώνουμε το πρώτο φύλλο πάνω στην ταρτιέρα ή τη φόρμα με αποσπώμενη βάση μέχρι να καλύψει και τα πλαϊνά και όσο περισσέψει το κόβουμε.

Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε με τη μαρίζ την επιφάνειά της.

Από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο ζύμης και κόβουμε ολόγυρα.

Με το πινέλο περνάμε το αυγό και χαράζουμε με ένα πιρούνι ελαφρά την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40  λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για να την κόψουμε σε κομμάτια.

Μικρά μυστικά

Με τα ίδια υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε 4-6 ατομικές τάρτες, εξαρτάται από το μέγεθος της ταρτιέρας.

Δεν χρειάζεται να βουτυρώσουμε την ταρτιέρα γιατί αυτή η ζύμη δεν κολλάει!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Πως θα βοηθήσουμε έναν φίλο να «φύγει» από μια τοξική σχέση;

H δύσκολη εποχή που ζούμε δημιουργεί άγχος, αβεβαιότητα, κατάθλιψη και κάποιες φορές περίεργες συμπεριφορές. Δίπλα μας υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη στήριξή μας προκειμένου...

Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε ό,τι πιο ζεστό και αγαπησιάρικο, στο χρώμα του χιονιού και υφή βελούδινη. Εθιμικά προσφέρεται στις γιορτές στη Γαλλία και...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !