Η ομάδα αίματος μας «μαρτυρά» πολλά για τον χαρακτήρα μας

Tips

To αίμα του κάθε οργανισμού ορίζεται σε ομάδες ανάλογα με την παρουσία ουσιών στην επιφάνεια της μεμβράνης, που περιβάλλει τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Οι ουσίες αυτές είναι πρωτεΐνες και ονομάζονται αντιγόνα. Αυτά υπάρχουν και τα δύο μαζί ή μόνον το ένα από αυτά ή  κανένα.

Έτσι ορίζεται η ομάδα αίματος σαν ΑΒ ή  Α ή Β αλλά και ομάδα 0.

Οι στατιστικές που αφορούν τον ελληνικό πληθυσμό δείχνουν ότι τα ποσοστά συχνότητας των ομάδων κατανέμονται ως εξής:

ΑΒ=4,7% A=37,9% B=12,9% και 0= 44,39%.

Από το 1900 που ανακαλύφθηκαν οι ομάδες αίματος από τον Καρλ Λαντσταίνερ… έχουν περάσει 121 χρόνια. Ο ίδιος το 1940, ανακάλυψε και τον παράγοντα Rhesus αρνητικό και θετικό.

Το σίγουρο είναι ότι ο Κάρλ, ούτε που θα φανταζόταν ότι έρευνες έδειξαν ότι η ομάδα αίματός μας επηρεάζει τη διατροφή μας αλλά και πολλά στοιχεία της προσωπικότητάς μας και διαμορφώνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Άτομα με ομάδα αίματος Ο

Η αυτοπεποίθηση είναι έκδηλη σε κάθε στιγμή της ζωής τους. Η δημιουργικότητα τους χαρακτηρίζει όπως και η φαντασία, που τους βοηθά να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι ή στο γραφείο. Είναι φιλόξενοι, χαρούμενοι και απολαμβάνουν να είναι «η ψυχή της παρέας».

Οι διαπροσωπικές δεξιότητες και η συνειρμική σκέψη τους είναι σύμμαχοι στην γρήγορη επίτευξη των στόχων τους … που είναι αρκετά υψηλοί. Τους αρέσουν τα ταξίδια. Είναι τολμηροί αφού έχουν υψηλότερο ποσοστό αδρεναλίνης … όμως χρειάζεται να τιθασεύουν την παρορμητικότητά τους κάποιες φορές στη λήψη αποφάσεων. Πρέπει να μάθουν να έχουν αυτοέλεγχο.

Άτομα με ομάδα ΑΒ

Δεν επιζητούν τις πρωτιές και περισσότερο θέλουν να ακολουθούν και όχι να προπορεύονται. Έχουν έντονο αίσθημα ευθύνης, φημίζονται για την αξιοπιστία τους και είναι υποστηρικτικοί για τους συναδέλφους και τους φίλους τους.

Τα συναισθήματά τους είναι πάντα συγκρατημένα και η αυτοπεποίθησή τους είναι χαμηλή. Δεν μοιράζονται τα μυστικά τους και γενικά είναι εσωστρεφείς. Δεν έχουν σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή τους.  Αυτό οφείλεται στην ικανότητά τους να διαχειρίζονται το άγχος τους, γιατί όλες οι κινήσεις τους είναι προμελετημένες.

Στους ανθρώπους αυτής της ομάδας τα επίπεδα κορτιζόλης παραμένουν σταθερά συνήθως, οπότε το άγχος τους αντιμετωπίζεται πιο εύκολα.

Άτομα με ομάδα Α

Η ηρεμία τους χαρακτηρίζει … όμως όταν αγχωθούν για κάτι έντονα δυσκολεύονται να το αντιμετωπίσουν.

Είναι σταθεροί χαρακτήρες και έτσι εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά. Τους αρέσουν τα ρεαλιστικά ταξίδια αλλά και ταξίδια του νου… Έχουν καλλιτεχνικές τάσεις διαπρέπουν στη λογοτεχνία, τη ζωγραφική αλλά και τη φωτογραφία.

Άτομα με ομάδα Β

Η τάση τους για ανεξαρτησία και ελευθερία είναι τόσο έντονη που τους χαρακτηρίζει. Έχουν ισχυρή προσωπικότητα και δεν είναι οι πιο εύκολοι άνθρωποι. Εκτιμούν όσους ακολουθούν τους όρους και κατέχουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η φιλοδοξία τους και η επιμονή τους στην πραγμάτωση του στόχου τους είναι καθοριστικές. Δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν την αποτυχία και την μη επίτευξη των στόχων τους και κάποιες φορές γίνονται απρόβλεπτοι.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !