Η τέλεια μαγιονέζα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Aν αποφασίσετε να κάνετε τη δική μας μαγιονέζα, εμείς σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά που μας είχε εξομολογηθεί  ο περίφημος chef Paul Bocuse, από τους σημαντικότερους chef του αιώνα μας.

Όλα τα συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και ο εξοπλισμός θα πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου και κυρίως «για να πετύχει η μαγιονέζα θέλει χρόνο και κέφι. Βιασύνη και μαγιονέζα δεν γίνεται» έλεγε…

Kαλύτερα είναι να ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το χέρι, για να την «νιώθουμε», κυρίως όταν προσθέτουμε το ελαιόλαδο αργά για να «δέσει» και ρίχνουμε το υπόλοιπο με πολύ λεπτή και σταθερή ροή.

Αν βιαστούμε η μαγιονέζα θα «κόψει».

Η μουστάρδα και το ξύδι θα την βοηθήσουν  να «δέσει»  και να σταθεροποιηθεί.

Οι Γάλλοι μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της παρασκευής.

Βάζουμε ένα βαθύ καθαρό και απόλυτα στεγνό μπολ πάνω σε μια πετσέτα, για να μη γλιστράει. Χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους των αυγών κυκλικά από δεξιά προς τα αριστερά πλησιάζοντας προς το κέντρο ώστε να ανακατευτούν  ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σταγόνα- σταγόνα, χτυπώντας με το σύρμα, μέχρι να δέσει το μείγμα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο,  με πολύ λεπτή ροή.

Προσθέτουμε ξύδι δυνατό από κρασί σε δόσεις και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.

Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε απαλή μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανάλογα την συνταγή που θα χρησιμοποιήσουμε τη μαγιονέζα μπορούμε να προσθέσουμε και αρωματικά, σκόρδο λιωμένο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, εστραγκόν, ρίγανη.

Γνωστοί chef προσθέτουν και 4 κουταλιές  χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουν ελαφρά για να έχει πιο πλούσια κρεμώδη υφή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποια είναι τα φρούτα που χαρίζουν λίγες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά;

Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα φρούτα που είναι νόστιμα, χαρίζουν ομορφιά και πολλά οφέλη για τον οργανισμό και μας δίνουν τις χαμηλότερες θερμίδες. Γεμίζουμε λοιπόν το...

Λαχταριστή Κοτόπιτα με τυράκια και μανιτάρια

H Ρούμελη φημίζεται για τις πίτες της και αυτή η κοτόπιτα που δοκίμασα στη Ναύπακτο, ήταν τόσο λαχταριστή που με κέρδισε. Γίνεται εύκολα και είναι...

Τί να κάνω αν με κόψει το παπούτσι;

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να σε κόψει το παπούτσι ενώ βρίσκεσαι κάπου όπου δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε σε εναλλακτικό ζευγάρι, ούτε...

Πώς να φτιάξω σπιτικό scrub σώματος

Η απολέπιση του σώματος βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τονώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος ενώ το προετοιμάζει για να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά τα...

Πώς να ετοιμάσω το γάλα του μωρού τη νύχτα χωρίς να σηκωθώ από το κρεβάτι;

Αν θηλάζεις τα πράγματα είναι απλά. Όπου και αν βρίσκεσαι παίρνεις αγκαλιά το μωράκι σου και το ταΐζεις από το στήθος σου. Αν όμως...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !