Κάθε κρασί θέλει το ποτήρι του…

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το κατάλληλο ποτήρι αναδεικνύει ένα καλό κρασί.

Η βασική συμβουλή είναι: όσο πιο απλό, τόσο καλύτερα.

Ένα χρωματιστό ποτήρι αλλοιώνει το χρώμα του, ένα πολύπλοκο σχέδιο με μικρό ή μεγάλο στόμιο μας εμποδίζει να αντιληφθούμε το άρωμά του. Ένα διάφανο, απλό ποτήρι με λεπτό πόδι μας επιτρέπει να το πιάνουμε εύκολα και δεν καλύπτει το χρώμα του κρασιού.

Για τους ερυθρούς ξηρούς οίνους παλαίωσης προτιμάμε τα μεγαλύτερα ποτήρια, γιατί τα κρασιά αυτά χρειάζονται χρόνο επαφής με τον αέρα για να αναπτύξουν πλήρως το μπουκέτο αρωμάτων τους.

Το ποτήρι των λευκών κρασιών πρέπει να είναι μικρότερο, επειδή το λευκό κρασί, το απολαμβάνουμε δροσερό, έτσι ώστε να αδειάζει και να ξαναγεμίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να προλαβαίνει να ζεσταθεί.

Το ποτήρι για τα γλυκά κρασιά είναι κάπως μικρό και με στενό στόμιο.

Το ποτήρι του κρασιού πρέπει να είναι κολονάτο, ώστε να το πιάνουμε από το «πόδι» και να μην αλλοιώνει το χέρι μας τη θερμοκρασία του κρασιού.

Σερβίρουμε το κρασί μόνο στα δύο τρίτα του ποτηριού.

Ο υπόλοιπος κενός χώρος θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε τα αρώματά του.

 

Προηγούμενο άρθροΗ τέλεια μαγιονέζα
Επόμενο άρθροAυθεντικό Τιραμισού

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !